Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Пријавете ги повиците за изборни хируршки центри

1 јуни, 2021 година
< Назад на вести
Кралскиот колеџ за хирурзи (RCS) објави нов извештај кој го покажува разорното влијание на пандемијата „Ковид-19“ на листата на чекање за изборни операции и повикува на акција.

Во нивната изјава, РЦС ја повикуваат владата да се договори за „Нов договор за хирургија“, кој ќе вклучува доделување дополнителни 1 милијарда фунти за операција секоја година во следните пет години и создавање „хируршки центри“ низ целата земја и обука повеќе персоналот да го намали заостанатиот дел од елективна хирургија.

Најновите официјални бројки на NHS покажуваат дека листата на чекање на NHS во Англија изнесува 4,95 милиони луѓе - најголемата бројка досега забележана - и дека повеќе од 400.000 луѓе чекале повеќе од една година во споредба со само 1.600 пред пандемијата. Со слични притисоци се соочуваат и Шкотска, Велс и Северна Ирска.

RCS сака да види мрежа од околу 40 центри, базирани на постојните локации на NHS, фокусирани на извршување неитни операции како што се замена на колкот и коленото, и го повикуваат секој интегриран систем за нега во Англија да идентификува барем еден „хируршки центар Место каде планираната операција може да се заштити за време на какви било понатамошни бранови на Ковид-19 и други настани.

Според RCS, ова ќе и помогне на земјата да ги преброди идните пандемии. Идејата е да се намали ризикот од ширење на инфекции од другите делови на болниците и да се постигне поголема ефикасност и подобро користење на операционите сали со здружување на специјалистички тимови под еден покрив.

Сепак, ресурсите се веќе оптегнати во многу Фондови, а на некои може да им биде тешко да создадат хируршки центри за COVID-light, кои ќе примаат голем број пациенти од целиот регион, користејќи ја постоечката инфраструктура без додавање дополнителен капацитет или згради. Многу трустови на NHS користат мобилен и модуларен операциони сали, простории за процедури и одделенија кои може да се користат за поставување на самостојни хируршки центри на постојните болнички локации, во краток временски рок за да се исполни оваа побарувачка.

Целосното соопштение прочитајте го овде: https://www.rcseng.ac.uk/news-and-events/media-centre/press-releases/new-deal-for-surgery-2021/

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница