Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Raportoni thirrjet për qendrat e kirurgjisë zgjedhore

1 Qershor, 2021
< Kthehu te lajmet
Kolegji Mbretëror i Kirurgëve (RCS) ka publikuar një raport të ri që tregon ndikimin shkatërrues të pandemisë Covid-19 në listën e pritjes së kirurgjisë zgjedhore dhe bën thirrje për veprim.

Në deklaratën e tyre, RCS po i bën thirrje qeverisë të bie dakord për një 'Marrëveshje të re për Kirurgjinë', e cila do të përfshijë kryerjen e një 1 miliard £ shtesë për kirurgji çdo vit për pesë vitet e ardhshme dhe krijimin e 'qendërve kirurgjikale' në të gjithë vendin dhe trajnimin e më shumë. stafit për të reduktuar numrin e mbetur të operacioneve zgjedhore.

Shifrat e fundit zyrtare të NHS tregojnë se lista e pritjes së NHS në Angli është 4.95 milionë njerëz - shifra më e madhe e regjistruar ndonjëherë - dhe se më shumë se 400,000 njerëz kanë pritur më shumë se një vit krahasuar me vetëm 1,600 para pandemisë. Skocia, Uellsi dhe Irlanda e Veriut po përballen me presione të ngjashme.

RCS dëshiron të shohë një rrjet prej rreth 40 qendrash, të bazuara në vendet ekzistuese të NHS, të përqendruara në kryerjen e operacioneve jourgjente si zëvendësimet e kofshëve dhe gjurit, dhe po i kërkojnë çdo Sistem të Kujdesit të Integruar në Angli të identifikojë të paktën një 'qendër kirurgjikale Vendi ku operacioni i planifikuar mund të mbrohet gjatë çdo valë të mëtejshme të Covid-19 dhe ngjarjeve të tjera.

Sipas RCS, kjo do të ndihmonte vendin të përballonte pandemitë e ardhshme. Ideja është të zvogëlohet rreziku i përhapjes së infeksioneve nga pjesët e tjera të spitaleve dhe të arrihet një efikasitet më i madh dhe përdorim më i mirë i sallave të operacionit duke bashkuar ekipet e specialistëve nën një çati.

Megjithatë, burimet janë shtrirë tashmë në shumë Trust, dhe disa mund ta kenë të vështirë të krijojnë qendra kirurgjikale me dritë COVID, të cilat do të marrin vëllime të larta pacientësh nga i gjithë rajoni, duke përdorur infrastrukturën ekzistuese pa shtuar kapacitete apo ndërtesa shtesë. Shumë Trust NHS po angazhohen në përdorimin e celular dhe modular sallat e operacionit, dhomat e procedurave dhe pavijonet që mund të përdoren për të ngritur qendra të pavarura kirurgjikale në vendet ekzistuese të spitaleve, brenda një afati të shkurtër kohor për të ndihmuar në përmbushjen e kësaj kërkese.

Lexoni deklaratën e plotë këtu: https://www.rcseng.ac.uk/news-and-events/media-centre/press-releases/new-deal-for-surgery-2021/

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe