Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Национален ден на здравствени имоти и капацитети, 2022 година

15 јуни 2022 година
< Назад на настаните
Првиот Национален ден за здравствени имоти и установи е помош на 15-ти јуни 2022 година за да се препознаат и слават огромните напори на сите вработени во имотите и установите и нивната улога во критичкото обезбедување на основните услуги.

Се подразбира дека последниве години предизвикаа значителен притисок на персоналот кој работи во сите области на NHS и системите за здравствена заштита, со зголемен притисок врз оние кои работат во имоти и објекти (E&F) да се прилагодат на предизвиците што се појавија.

Навистина, неодамнешната пандемија создаде потреба за пофлексибилен клинички простор во болниците благодарение на зголемениот фокус на контролата на инфекциите и зголемениот заостанат избор на нега. Првиот Национален ден на здравствени имоти и капацитети се одржува на 15ти Јуни 2022 година да ги препознае и слави огромните напори на персоналот на сите имоти и објекти и нивната улога во критичкото обезбедување на основните услуги.

Заедно со зголемениот заостаток за изборна нега што достигна рекордно соборување 6,2 милиони фунти во април 2022 година, NHS се соочи со уште еден итен проблем во последните години, влошувањето на сегашната состојба. Навистина, неодамнешните извештаи покажаа дека голем дел од имотот на NHS е во состојба на лоша состојба и има потреба од реновирање, создавајќи дополнителен предизвик за персоналот на имотот да се прилагоди и реконфигурира просторот, а истовремено да одржува оптимален капацитет. Професионалци за E&F се одговорни за одржување и управување со отпечатокот на имот од над 24 милиони квадратни метри низ NHS Trusts во Англија, сепак се проценува дека околу 1,5 милиони квадратни метри од овој простор е неискористен како резултат на застарена и опасна инфраструктура. Понатаму, Роберт Нејлор изјави во а 2017 известуваат дека без значителни инвестиции, „имотот на NHS ќе остане непогоден за намената и ќе продолжи да се влошува“, нагласувајќи го вистинскиот степен на предизвикот со кој се соочуваат фондовите и здравствените одбори на NHS низ ОК. По зголемените барања за капацитет во последните години, персоналот на Е&Ф беше принуден да се прилагоди и да набави дополнителни решенија со цел да се оптимизира грижата за пациентите. Гореспоменатиот планиран заостаток на нега ќе влијае на NHS во годините што доаѓаат и ова, во комбинација со зголемен фокус на контролата на инфекцијата и застарениот имот на NHS, создаде огромен предизвик за персоналот E&F додека се подготвуваат за „Новото нормално“. Напорите за решавање на ова го вклучија воведувањето на самостојни објекти, како што се хируршки центри инсталиран во болницата Квин Марија во Рохамптон и болницата Принц Филип во Ланели, за брзо зголемување на капацитетот. Решенијата на современите методи на градба (MMC) не се нови, но тие станаа сè порелевантни за решавање на итните проблеми со капацитетот благодарение на нивната флексибилна природа, овозможувајќи им да се реконфигурираат со текот на времето за да одговорат на тековните потреби на давателот на здравствена заштита, аспект кој е не е толку можно во рамките на постојниот имот на NHS.

Трансформацијата на болничките имоти не беше мала задача, особено кога се соочуваме со предизвиците на глобалната пандемија и потребата да се одржи оперативната ефикасност колку што е можно повеќе. Се надеваме дека овој национален ден на признавање ќе го истакне вистинскиот обем на работата преземена од тимовите на E&F зад сцената што им овозможува на персоналот од предниот дел да обезбеди оптимални нивоа на грижа.

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница