Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Модуларното одделение обезбедува зона без Ковид во Општата болница Кетеринг

18 септември 2020 година
< Назад на вести
Ново модуларно одделение со 18 кревети е инсталирано во Општата болница Кетеринг (KGH) за да обезбеди дополнителен капацитет за време на пандемијата „Ковид-19“.

Ново модуларно одделение со 18 кревети е инсталирано во Општата болница Кетеринг (KGH) за да обезбеди дополнителен капацитет за време на пандемијата „Ковид-19“.

Одделот, кој беше снабден од Vanguard Healthcare Solutions и е поставен на паркингот на главната локација на болницата во Ротвел Роуд, се користи како мерка за вонредна состојба, обезбедувајќи ѝ на болницата привремен дополнителен капацитет за кревети за пациенти кои не се КОВИД.

Во текот на изминатите неколку месеци, многу болници требаше да го реконфигурираат внатрешниот театар и просторот на одделението за да се обезбеди задржување на доволен капацитет за пациентите со Ковид-19. Главната болница на Кетеринг не е исклучок.

Вежбата за моделирање кревет на почетокот на пандемијата сугерираше дека болницата можеби ќе има потреба од дополнителен капацитет за кревет за ефикасно да се справи со кризата, а Фондацијата одлучи да нарача модуларен оддел за да создаде уште една „зелена“ зона, подалеку од областите „Ковид-19“, каде што ризичните пациенти би можеле безбедно да бидат згрижени.

Самостојното одделение беше завршено во период од пет недели, многу краток временски рок за проект од ваква природа, дури и без дополнителните предизвици предизвикани од ограничувањата за заклучување што беа на сила за време на изградбата.

Модулите беа изградени надвор од локацијата од Младите медицински, специјализирана модуларна подружница на Vanguard и беа кренати на позиција со кран. Остатокот од работата потоа беше завршен на лице место по исклучително густ распоред.

Проектниот тим на Vanguard работеше во тесна соработка со Trust на сите аспекти на пуштањето во работа, распоредувањето и испораката. Овој пристап го минимизираше ризикот, како и секое „полето“ во временската рамка на проектот, нешто што беше од клучно значење за да се осигура дека објектот е испорачан на време и во рамките на буџетот.

Готовиот објект е 600м2 и се состои од 18 легла. На одделението има и помошни простории, простор за складирање и простор за станица за медицинска сестра. Внатрешната конфигурација беше дизајнирана имајќи го предвид ефикасен проток на пациенти, максимално искористувајќи го расположливиот простор и обезбедувајќи практичен - и безбеден - трансфер на пациентите кои пристигнуваат од главната болница.

Бидејќи е отворен за пациенти од 1-ви јуни, одделението се користи за сместување првенствено во ризик, ранливи или постари пациенти пред, за време и по третманот. За да се осигура дека одделението ќе остане без КОВИД, сите пациенти се прегледуваат и тестираат пред да влезат на единицата.

Објектот се очекува да остане на лице место во почетен период од 6 месеци, што ќе и овозможи на болницата да го задржи капацитетот на Ковид-19 во болницата во случај на втор бран. Портпарол на KGH рече: „Новиот блок во кој се наоѓа одделението со 18 кревети беше инсталиран како непредвидена мерка за поддршка на безбедно управување и проток на пациенти кои не се КОВИД, бидејќи продолжуваме да се грижиме за пациентите со Ковид-19 во болницата. Откако установата стана оперативна, и персоналот и пациентите се задоволни од пространиот, чист и светол простор на ново одделение.

„Да имаме на располагање дополнителен капацитет за кревети во ова критично време е исклучително вредно, а фактот што се наоѓа подалеку од главната болница, обезбеди уверување за ризичните пациенти, кои можеби биле загрижени за ризиците од посетата на болницата. .“ Брајан Губ, директор за оперативни решенија на Vanguard, рече: „Ние тесно соработувавме со Trust во текот на целиот проект и многу сме задоволни што можеме да обезбедиме решение за дополнителните потреби за капацитет на KGH за време на пандемијата „Ковид-19“. Флексибилните привремени решенија на Vanguard се идеални за употреба како зона без Ковид, бидејќи можат да бидат целосно самостојни“.

Роб ван Лифленд, управен директор на Јанг Медикал, рече: „Со оглед на тоа што ОК беше во целосна блокада за време на изградбата и дека треба да се почитуваат строгите упатства за контрола на инфекции и социјално дистанцирање, тесната временска рамка се покажа особено предизвикувачка.

„Модуларниот метод на градба, при што единиците се градеа надвор од локацијата пред да бидат вградени и довршени, значеше дека можевме многу брзо да го пуштиме новото одделение и да работи, и покрај дополнителните предизвици предизвикани од ограничувањата за заклучување.

За да дознаете повеќе за мобилните и модуларните капацитети на Vanguard и решенијата за Covid-19, ве молиме стапи во контакт .

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница