Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Reparti modular ofron zonë pa Covid në Spitalin e Përgjithshëm Kettering

18 Shtator, 2020
< Kthehu te lajmet
Një repart i ri modular me 18 shtretër është instaluar në Spitalin e Përgjithshëm Kettering (KGH) për të ofruar kapacitet shtesë gjatë pandemisë Covid-19.

Një repart i ri modular me 18 shtretër është instaluar në Spitalin e Përgjithshëm Kettering (KGH) për të ofruar kapacitet shtesë gjatë pandemisë Covid-19.

Reparti, i cili u furnizua nga Vanguard Healthcare Solutions dhe është ngritur në parkun e makinave në vendin kryesor të spitalit në Rothwell Road, po përdoret si masë emergjente, duke i siguruar spitalit një kapacitet shtesë të përkohshëm shtrati për pacientët jo-Covid.

Gjatë muajve të fundit, shumë spitale kanë pasur nevojë të rikonfigurojnë hapësirën e brendshme të teatrit dhe repartit për të siguruar që të ruhet kapaciteti i mjaftueshëm për pacientët Covid-19. Spitali kryesor i Kettering nuk bën përjashtim.

Një ushtrim i modelimit të shtratit në fillimin e pandemisë sugjeroi se spitali mund të ketë nevojë për kapacitet shtesë shtrati për t'u përballur me krizën në mënyrë efektive dhe Trusti vendosi të autorizojë një repart modular për të krijuar një zonë tjetër 'të gjelbër', larg zonave Covid-19, ku pacientët në rrezik mund të kujdesen në mënyrë të sigurt.

Objekti i pavarur i repartit u përfundua brenda një periudhe prej pesë javësh, një afat kohor shumë i shkurtër për një projekt të kësaj natyre, edhe pa sfidat shtesë të shkaktuara nga kufizimet e bllokimit që ishin vendosur gjatë ndërtimit.

Modulet u ndërtuan jashtë vendit nga Young Medical, filial i specializuar modular i Vanguard, dhe u ngritën në pozicion me vinç. Pjesa e mbetur e punës u përfundua më pas në terren në një orar jashtëzakonisht të ngushtë.

Ekipi i projektit të Vanguard punoi në bashkëpunim të ngushtë me Trustin në të gjitha aspektet e vënies në punë, vendosjes dhe dorëzimit. Kjo qasje minimizoi rrezikun si dhe çdo 'zhveshje' në afatin kohor të projektit, diçka që ishte thelbësore për të siguruar që objekti të shpërndahej në kohë dhe brenda buxhetit.

Ndërtesa e përfunduar është 600m2 dhe përbëhet nga 18 shtretër. Në repart ka edhe dhoma shërbimi, hapësirë magazinimi dhe një zonë stacioni infermierësh. Konfigurimi i brendshëm është projektuar duke pasur parasysh rrjedhën efikase të pacientëve, duke maksimizuar përdorimin e hapësirës në dispozicion dhe duke siguruar transferimin praktik - dhe të sigurt - të pacientëve që vijnë nga ndërtesa kryesore e spitalit.

Duke qenë i hapur për pacientët që nga 1 qershori, reparti po përdoret për të strehuar kryesisht pacientë të rrezikuar, të pambrojtur ose të moshuar para, gjatë dhe pas trajtimit. Për të siguruar që reparti të qëndrojë pa Covid, të gjithë pacientët kontrollohen dhe testohen përpara se të hyjnë në njësi.

Objekti pritet të qëndrojë në vend për një periudhë fillestare prej 6 muajsh, duke i lejuar spitalit të ruajë kapacitetin e Covid-19 brenda spitalit në rast të një vale të dytë. Një zëdhënës i KGH tha: “Blloku i ri që strehon repartin me 18 shtretër u instalua si një masë emergjente për të mbështetur menaxhimin dhe qarkullimin e sigurt të pacientëve jo-Covid, pasi ne vazhdojmë të kujdesemi për pacientët Covid-19 në spital. Që kur objekti u bë funksional, si stafi ashtu edhe pacientët kanë qenë të kënaqur me hapësirën e re të repartit të gjerë, të pastër dhe të ndritshëm.

“Të kemi në dispozicion kapacitetin shtesë të shtratit në këtë kohë kritike ka qenë jashtëzakonisht i vlefshëm dhe fakti që ndodhet larg ndërtesës kryesore të spitalit ka dhënë siguri për pacientët në rrezik, të cilët mund të kenë qenë të shqetësuar për rreziqet e frekuentimit të spitalit. . Brian Gubb, Drejtor i Zgjidhjeve Operacionale të Vanguard, tha: “Ne kemi punuar ngushtë me Trustin gjatë gjithë projektit dhe jemi shumë të kënaqur që jemi në gjendje të ofrojmë një zgjidhje për nevojat shtesë të kapacitetit të KGH gjatë pandemisë Covid-19. Zgjidhjet e përkohshme fleksibël të Vanguard janë ideale për t'u përdorur si zonë pa Covid, pasi ato mund të jenë plotësisht të pavarura.”

Rob van Liefland, Drejtor Menaxhues i Young Medical, tha: “Duke pasur parasysh që Mbretëria e Bashkuar ishte në bllokim të plotë gjatë ndërtimit dhe se kontrolli i rreptë i infeksionit dhe udhëzimet për distancimin shoqëror duhej të respektoheshin, afati i ngushtë kohor doli veçanërisht sfidues.

"Metoda modulare e ndërtimit, ku njësitë ndërtoheshin jashtë vendit përpara se të futeshin dhe të përfundonin, do të thoshte se ne ishim në gjendje ta vinim në funksionim dhe funksionimin e repartit të ri shumë shpejt, pavarësisht sfidave shtesë të shkaktuara nga kufizimet e bllokimit."

Për të mësuar më shumë rreth pajisjeve mobile dhe modulare të Vanguard dhe zgjidhjeve Covid-19, ju lutemi merrni kontakt .

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard po ekspozon në Healthcare Estates 2024

Konferenca dhe ekspozita e Institutit të Inxhinierisë së Kujdesit Shëndetësor dhe Menaxhimit të Pasurive (IHEEM) - 8 dhe 9 tetor 2024, Manchester Central.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024

Ne po ekspozojmë në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024 në Qendrën Ndërkombëtare, Telford më 9 dhe 10 maj 2024
Lexo më shumë

Një strukturë inovative "dorëzimi i ambulancës" po ndihmon Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore të përmirësojë përvojën e pacientit

Vanguard Healthcare Solutions ofroi një strukturë inovative të "dorëzimit të ambulancës" për Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore, i cili tashmë ka mbështetur më shumë se 15,000 pacientë.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe