Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилна театарска единица во болницата во заедницата Тевксбери

21 август 2017 година
< Назад на вести
Пристигна единица Vanguard за да ја поддржи болницата во заедницата Tewkesbury преку претстојното реновирање

Мобилен театар за Tewkesbury

Со претстојното привремено затворање, Gloucestershire Care Services NHS Trust повика во мобилен театар за да обезбеди привремен капацитет. Работата за поправка на подот на првиот кат на болницата во заедницата Тевксбери започна на почетокот на јули. Корисниците на услугите на кои им е потребна болничка нега добиваат третман во алтернативна средина во болницата Сиренстер. Апартманот за операциона сала, кој исто така се наоѓа на првиот кат, ќе се затвори на краток период за да може работата да напредува што е можно побрзо. За да се минимизира влијанието врз пациентите, Фондацијата ангажираше мобилна оперативна сала Vanguard во болницата во заедницата Тевксбери. Ова ќе обезбеди конзистентен, локален пристап до дневните хируршки процедури за време кога театарскиот апартман е недостапен. Consultant conducts surgery in mobile theatre unit Единицата, обезбедена од Vanguard Healthcare, е комбинација од мобилно кино и шесткреветно мобилно хируршко одделение. Може да функционира како самостоен објект. Vanguard има значајно искуство со обезбедување дополнителен капацитет на здравствените установи за време на периодите на реновирање за да помогне во одржувањето на протокот на пациенти и обезбедување на највисоките стандарди за грижа за пациентите. Над 250 илјади процедури се спроведени во единиците Vanguard низ ОК до денес.

Џули Елери, Матрона од болницата, рече: „Наш приоритет е да обезбедиме безбедна и ефикасна нега додека работата за поправка е завршена во болницата во заедницата Тевксбери. Единицата Vanguard обезбедува високо стандардна, клиничка средина.

Корисниците на услугите кои треба да имаат мала операција ќе можат да продолжат да пристапуваат до услугите на болницата во заедницата Tewkesbury. Единицата, исто така, нуди простор за опоравување по операцијата за шест пациенти. Seddon Construction Limited е уверена дека можеме да го исполниме нашиот првичен рок за работа од три месеци и очекуваме одделението и театарот целосно да се отворат до средината на октомври.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница