Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилниот театарски апартман ќе му служи на NHS Trust за време на двегодишната програма за реновирање

29 ноември, 2019 година
< Назад на вести
Две најсовремени мобилни операциони сали треба да му помогнат на северозападниот НЗС да го одржи и зголеми капацитетот за време на двегодишниот проект за реновирање.

Vanguard Healthcare Solutions соработува со Фондацијата Фондацијата NHS на Универзитетот Манчестер болница Витеншоу сајт каде што неодамна испорача и инсталираше два театри со ламинарен тек .

Во текот на следните 24 месеци театрите ќе создадат апартман што ќе го користат сопствените хирурзи и анестезиолози на Фондот за извршување на низа процедури, вклучувајќи хирургија на дојка, уролошки и гинеколошки операции и помали ортопедски работи. Театрите ќе работат пет дена во неделата.

Vanguard обезбедуваат и четворица медицински сестри кои ќе работат во еден од театрите што ќе му овозможи на Фондот да врши повеќе процедури, зголемувајќи го неговиот капацитет.

Болницата е голема акутна наставна болница која е препознаена како центар на клиничка извонредност. Болницата Вајтеншоу има неколку области на специјалистичка експертиза, вклучувајќи кардиологија и кардиоторакална хирургија, трансплантација на срце и бели дробови, респираторни состојби, изгореници и пластика, рак и услуги за нега на дојка. Овие не само што им помагаат на луѓето од Јужен Манчестер, туку им помагаат на пациентите од целиот северозапад и пошироко. Мобилните театри, кои беа инсталирани и пуштени во употреба во текот на летото, се дизајнирани и изградени од Vanguard. Секој од нив обезбедува просторија за анестезија, операциона сала, двокреветна област за опоравување во првата фаза, соблекувална за персоналот и помошни области. Двата одделенија се целосно интегрирани на нарачана начин со постојната болничка инфраструктура и обезбедуваат непречено патување за пациентот.

Објектите на театарот со ламинарен проток Vanguard нудат еколошки воздух филтриран со ХЕПА, кој одговара на степенот А EUGMP, со до 600 промени на воздухот на час што минуваат над пациентот и 25 промени на свеж воздух. Симон верверица , Регионален менаџер на Vanguard UK North, рече: „Овие две мобилни театри за ламинарен проток заедно обезбедуваат зајакнат оперативен пакет за Trust кој не само што ќе им овозможи да го задржат својот капацитет за дојки, гинеколошки и ортопедски процедури додека се подложени на реновирање, туку и помогнете им да го зголемат. Ова на крајот им користи на пациентите кои чекаат да се лекуваат.

„Исклучително сме задоволни што сме дел од решението на Фондот за одржување на нивните нивоа на услуги за пациентите додека тие преземаат работи за реновирање на нивните постојни театарски одредби.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница