Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Развиени планови за вонредни ситуации со болницата во ОК

12 јануари 2018 година
< Назад на вести
Болницата која веќе користи мобилни капацитети ги прави клуч во нејзиното планирање за вонредни ситуации

Како дел од својот план за вонредни ситуации, болница која моментално користи театар Vanguard на лице место, разви нова патека за брз одговор. Ова следи по позитивното влијание на актуелниот театар врз неговата услуга. Болницата сега подготви локација за понатамошни единици како дел од нивниот протокол за одговор при итни случаи.

Членовите на тимот Vanguard присуствуваа на локацијата на болницата и се сретнаа со тимовите на болницата. Заедно тие го поминаа целиот процес на планирање за распоредување на дополнителни 1 или 2 мобилни театри. Vanguard ќе ги постави заедно со тековната единица, доколку се појави потреба. Како дел од овој сеопфатен план, оперативниот тим изврши истражување на локацијата, заврши оперативен состанок за испорака и исто така разви проектен план за интеграција на нови театри во работниот тек. Interior of mobile operating theatre with laminar flow for refurbishment, capacity or contingency Како резултат на тоа, Vanguard може брзо да реагира за да го ублажи притисокот од какво било затворање на постојаните театри во болницата. Овој пристап го минимизира нарушувањето на пациентите и исто така обезбедува клучен дополнителен капацитет. Осигурувањето дека болницата е способна да одржува ефикасен проток на пациенти и да спречи доцнење во хируршкиот третман е главен приоритет. Vanguard со задоволство се дел од оваа иницијатива.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Театар за ламинарен тек инсталиран во Шетланд

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура во ОК инсталира мобилно хируршко решение во болницата Гилберт Бејн за да се бори против хируршкиот заостаток низ Шетланд и Оркни.
Прочитај повеќе

Vanguard инсталира модуларен објект за борба против хируршки заостанати

Универзитетската болница „Сент Џорџ“ NHS Foundation Trust се соочуваше со растечки заостанати хируршки операции во Југозападен Лондон. Трустот требаше да додаде дополнителен капацитет за хируршки процедури, прашање што беше влошено од пандемијата COVID-19.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница