Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Клиниката Хагланден, Холандија

Клиниката Хагланден ја најде својата единствена операциона сала надвор од употреба по поплавите. Vanguard обезбеди брз одговор кој ги заштити приходите на болницата и го одржува пристапот на пациентите до услугите

Потребата

Клиниката Хагланден е специјализиран давател на кожна терапија и пластична хирургија. Нејзината единствена операциона сала се поплави по проблем со системот за греење. На клиниката, со седиште во Хаг, и требаше брзо решение за да се надополни нејзиниот клинички капацитет додека театарот беше затворен.

Планот Vanguard

Vanguard здравствени решенија брзо одговори. Заедно со тимовите за управување и имот на клиниката, тие планираа распоредување на А мобилна операциона сала. Темелниот процес на планирање осигури дека тие можат да го инсталираат објектот и да ги лекуваат пациентите за што е можно пократко време. Работејќи заедно со тимовите и осигурителите на клиниката, Vanguard ја спроведе брзата испорака на објектот, само еден работен ден од неговото испраќање од депото Vanguard.

Решението Vanguard

Мобилната операциона сала беше целосно функционална за помалку од 10 дена од првичното истражување на клиниката. Транспортниот тим Vanguard го испорача објектот безбедно и брзо. Тој беше инсталиран и потврден за употреба четири дена по неговото доставување, а операциите се изведуваат во клиничката средина три дена потоа.

Исходот

Поставувањето на Здравствениот простор радикално го намали времето кога клиниката не можеше да врши процедури. Затоа ги заштити нивните приходи и им ја дава најдобрата услуга на пациентите.

Клиничкиот директор на клиниката Хагланден, д-р ЈФА ван дер Верф, ни рече: „Ние слушнавме за успехот на другите мобилни здравствени установи, но не бевме сигурни колку точно ќе биде брз одговорот. Vanguard ги надмина нашите очекувања во оваа смисла и ни овозможи да продолжиме да ги лекуваме пациентите за релативно кратко време.

Статистика на проектот

10,000

Низ операционата сала во болницата се прелеаја литри вода

4

Денови од испорака до валидација

12

Денови од првичното испитување до лекувањето на пациентите

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница