Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Време е да се размислува поинаку за зголемување на капацитетот

15 септември 2021 година
< Назад на вести
Во напис за Hospital Times, извршниот директор на Vanguard, Дејвид Кол, истражува зошто е време да се размислува поинаку за тоа како да се зајакне капацитетот на здравствената заштита и улогата што флексибилната инфраструктура може да ја игра во обновувањето и закрепнувањето на NHS во климата по СОВИД.

Пандемијата СОВИД-19 и нејзините разорни бранови ефекти ја осветлија нефлексибилноста на тековната инфраструктура на NHS, попречувајќи ја способноста на здравствените организации да се флексираат и да одговорат на зголемената побарувачка и нарушување на услугите. Како што NHS закрепнува од пандемијата, потребно е темелно испитување на изградената средина на NHS и потребни се различни пристапи и решенија за да се создаде поголема флексибилност и приспособливост.

Во еден статија за Hospital Times, извршниот директор на Vanguard Дејвид Кол истражува зошто е време да се размислува поинаку за тоа како да се зајакне капацитетот на здравствената заштита и улогата флексибилна инфраструктура може да игра во обновувањето и закрепнувањето на NHS во пост-COVID клима.

https://www.hospitaltimes.co.uk/time-to-think-differently-about-boosting-capacity/ 

 

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница