Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Единица за привремени помали повреди создадена во NHS Lothian

8 април, 2019 година
< Назад на вести
Vanguard создаде привремена единица за помали повреди (MIU) во една од најпрометните болници во Шкотска.

Создавањето на а Единица за привремени помали повреди (MIU) во една од најпрометните болници во Шкотска имаше моментално позитивно влијание.

Развојот, кај Кралската амбуланта во Единбург му помага на NHS Lothian да го намали притисокот врз одделот за несреќи и итни случаи во градот преку создавање на привремен МИУ во болницата. MIU се наоѓа покрај болницата A&E и му овозможува да ги пренасочува неитни случаи подалеку од зафатениот оддел за итни случаи и е развиен од Vanguard Healthcare Solutions, една од водечките организации за медицинска технологија во ОК.

Од отворањето, меѓу 80 и 100 пациенти се лекуваат во рамките на МИУ секој ден. Услугата е отворена 24 часа на ден, седум дена во неделата.

Џим Кромби, заменик главен извршен директор и главен директор за акутни услуги, NHS Lothian, рече:

„Одделот за помали повреди во Кралската амбуланта во Единбург се покажува како одличен додаток на нашите непланирани услуги за нега во NHS Lothian.

„Помеѓу 80 и 100 пациенти добиваат брза и ефикасна нега во новото одделение секој ден. Нашиот посветен тим работи на лекување на сè, од повреди на меките ткива до изгореници, исеченици, скршеници и исчашувања.

„Иако има смисла за грижата за пациентите, тоа исто така помага да се подобри безбедноста на пациентите со намалување на бројот на пациенти во одделот за несреќи и итни случаи за да се осигураме дека приоритет им се дава на оние со сериозни и опасни по живот повреди и болести“.

Од отворањето на единицата, тимот лекува низа полесни повреди како што се фрактури, повреди на меките ткива и каснувања. Симон верверица , регионален менаџер во Vanguard Healthcare Solutions, објасни: „Со консултација со болницата за нивните потреби во однос на патеката на пациентот, колку пациенти очекуваа да видат во единицата и за тоа кои точно ќе бидат клиничките барања за единицата, ние беа во можност да предложат решение нарачано.

„Ова вклучува флексибилна инфраструктура, вклучувајќи мобилни и модуларни елементи, создадени во соработка со нашиот партнер Young Medical, за да се создаде комплекс MIU кој ги исполнува специфичните барања на болницата.

Овој процес на консултации од крај до крај значи дека создадовме решение за NHS Lothian кое обезбедува комплетна клиничка средина каде пациентите можат да бидат резервирани, да се подготват, да се лекуваат и да се опорават, обезбедувајќи беспрекорно искуство за пациентот.

Готовиот резултат нуди простор за прием и чекање, просторија за третмани, соба за ладење, просторија за миење очи, шест места за третман, чисти и валкани простории за помош, тоалети и соблекувална.

Единицата ќе работи најмалку две години и ќе биде отворена 24 часа на ден, седум дена во неделата.

Услужувајќи на население од повеќе од 500.000 луѓе, болницата A&E обезбедува витална функција. Новиот МИУ ќе биде поврзан со постојниот оддел преку наменски изградена патека.

Клиничката единица беше возена и истоварена на однапред одредената локација, а модуларното одделение од Јанг Медикал беше подигнато на позиција на лице место со кран. Vanguard, исто така, ќе обезбеди олеснувач со полно работно време на лице место за да работи заедно со сопствениот тим на болницата.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница