Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

RAD Technology Medical Systems соработува со Vanguard Healthcare Solutions за да ја донесе мобилната радиотерапија во Европа

< Назад на настаните
Решенијата ќе им овозможат на европските болници и центри за рак со мобилни опции за радиотерапија
RAD Technology Medical Systems (RAD) со задоволство го објавува својот ангажман со Vanguard Healthcare Solutions (Vanguard). РАД, компанија за развој на здравствена заштита во дизајнирање, ќе ја комбинира својата експертиза за радиотерапија со знаењето на мобилната установа Vanguard за да обезбеди мобилни објекти за радиотерапија низ Европа.
RAD е лидер во индустријата во привремени и привремени објекти за радиотерапија, поддржани од патентирани решенија за заштита и експертиза кои ги менуваат индустријата. Vanguard има повеќе од две децении искуство во мобилната здравствена заштита со различни софистицирани решенија од операциони сали до стерилизација. Патентираниот привремен сеф за радиотерапија (TRV) од РАД веќе обезбедува услуги на голем дел од пазарот.
„Возбудени сме што можеме да понудиме подобрено решение за мобилна радиотерапија“, рече Џон Лефкус , претседател на РАД. „Овој производ ќе ги задоволи потребите на различни клиенти во Европа врз основа на простор и логистички предизвици. Ова ќе им понуди на клиентите можност да продолжат да ги лекуваат пациентите додека ја надградуваат нивната опрема за радиотерапија, за време на реновирање на објект или дури и за време на голем градежен проект“. Дејвид Кол , извршен директор на Vanguard, додаде: „Ние сме среќни што работиме со RAD за да создадеме ново иновативно решение за испорака на третман со радиотерапија. Овие капацитети ќе можат да обезбедат и дополнителен и заменски капацитет на сегашните здравствени организации, овозможувајќи им да одржуваат проток на пациенти и обезбедува висококвалитетна нега“.

 

Покрај нивниот ангажман со Vanguard, РАД создаде и други стратешки односи низ целиот свет Европа . Тие имаат консултантски договор со Рајдер Левет Бакнал (RLB) во Лондон , Велика Британија. Тие исто така воспоставија европски производствен ресурс лоциран во близина на Краков, Полска , ДМДмодуларен. DMDmodular обезбедува технологија за модуларна градба надвор од локацијата и е специјализирана за планирање, проектирање и изградба. Покрај тоа, РАД отвори нова европска канцеларија во Лугано, Швајцарија . Оваа канцеларија ќе биде центар за европските напори на РАД и друга меѓународна работа. За RAD Technology Medical Systems, LLC RAD Technology Medical Systems е компанија за развој на дизајн-изградба која обезбедува револуционерни модуларни градежни системи за здравствената индустрија. РАД е специјализиран за изградба на бункери за радиотерапија и центри за рак повеќе од 10 години. Нивните решенија „клуч на рака“ се фабрички фабрикувани со што се елиминира потребата за долга градба на лице место и може да бидат привремени, привремени или трајни. РАД е со седиште во Соединетите Држави и има европска канцеларија во Лугано, Швајцарија . За повеќе информации посетете www.radtechnology.com или контактирајте со RAD на [email protected] .

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница