Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Зголемување на финансирањето на NHS

5 август, 2019 година
< Назад на вести
Владата денеска ги именуваше 20-те болници на NHS кои ќе добијат финансирање од 850 милиони фунти за да извршат надградба како дел од дополнителното еднократно финансирање од 1,8 милијарди фунти.

Огласот ги покрива капиталните трошоци наспроти секојдневните тековни трошоци во болниците, а финансирањето е дополнително на дополнителните 20 милијарди фунти годишно до 2023 година, што ги објави владата минатата година.

850 милиони фунти - распоредени во текот на пет години - ќе бидат наменети за финансирање на 20-те болнички надградби - вклучувајќи подобрувања на одделението и поправки на зградите - додека остатокот од 1,8 милијарди фунти се очекува да помогне во расчистувањето на заостанатите работи за надградба и инфраструктурни проекти.

Проектите кои ќе имаат корист ќе вклучуваат обезбедување на нови одделенија за интензивна нега, детски одделенија и установи за ментално здравје за болниците NHS низ ОК.

Во октомври, бројките на NHS Digital го покажаа тоаТрустовите на NHS имаа заостаток од околу 6 милијарди фунтина поправки или замени што требаше да се извршат.

Здравствениот тинк-тенк Nuffield Trust рече дека најновото финансирање, кое е помалку од 1% од годишниот буџет на NHS Англија, „ќе биде само дел од она што би чинело навистина да се надградат 20 болници“.

Најџел Едвардс, извршен директор на Nuffield Trust, додаде дека тоа е „авансно плаќање од неверојатните 6 милијарди фунти потребни за да се расчисти заостанатиот дел“ од одржувањето на NHS.

Сепак, тој рече дека е охрабрувачки да се видат пари кои се вложуваат за капитално финансирање - што се користи за опрема и поправки - „што ќе помогне да се запре уште повеќе влошување на болниците“.

Соопштението доаѓа откако Комитетот за јавни сметки на Commons претходно оваа година објави дека помалку од половина од NHS Trusts ги исполнуваат целите за спроведување на елективна нега во рок од 18 недели од упатувањето, а само 38% нудат третман за рак во потребните 62 дена.

Секретарот за здравство Мет Хенкок рече дека надградбите „се само почеток“ и додаде дека владата сака да преземе „постратешки“ пристап кон капиталните трошоци и да се оддалечи од „делични и некоординирани“ одлуки.

Болниците кои ќе добијат дополнителни средства се:

Источна Англија

 • Универзитетската болница Лутон и Данстабл NHS FT – 99,5 милиони фунти за нов блок во Лутон за да обезбеди критична и интензивна нега, како и пакет за испорака и операциони сали.
 • Универзитетските болници Норфолк и Норвич NHS FT – 69,7 милиони фунти за обезбедување на центри за дијагностика и проценка во Норвич, Грејт Јармут и Кингс Лин за да помогнат во брза дијагноза и проценка на ракот и неканцерогените болести.
 • Норфолк и Сафолк NHS FT – 40 милиони фунти за изградба на 4 нови болнички одделенија во Норвич, обезбедувајќи 80 кревети.
 • NHS South Norfolk CCG – 25,2 милиони фунти за развој и подобрување на услугите за примарна нега во Јужен Норфолк.

Мидлендс

 • Универзитетски болници Бирмингем – 97,1 милиони фунти за да се обезбеди нова наменски изградена болничка установа во Бирмингем, која ќе го замени застареното амбулантско, лекување и дијагностичко сместување.
 • United Lincolnshire Hospitals Trust – 21,3 милиони фунти за подобрување на протокот на пациенти во Бостон преку развивање зони за итна и итна нега во A&E.
 • Wye Valley NHS Trust – 23,6 милиони фунти за обезбедување на нови болнички одделенија во Херефорд, обезбедувајќи 72 кревети. Универзитетски болници од Норт Мидлендс NHS Trust – 17,6 милиони фунти за создавање на 3 нови модерни одделенија за подобрување на капацитетот и протокот на пациенти во Стоук, испорачувајќи приближно 84 кревети за оваа зима.

Лондон

 • CCGs на Barking, Havering и Redbridge и Фондацијата NHS во североисточен Лондон – 17 милиони фунти за развој на нов центар за здравје и благосостојба во североисточен Лондон.
 • Croydon Health Services NHS Trust – 12,7 милиони фунти за проширување и реновирање на единиците за критична нега во Универзитетската болница Кројдон, Кројдон.

Северен Исток и Јоркшир

 • Интегриран систем за нега во Јужен Јоркшир и Басетла - 57,5 милиони фунти за инвестиции во примарната здравствена заштита низ Јужен Јоркшир и Басетлав.
 • Фондацијата NHS Hospitals Newcastle upon Tyne – 41,7 милиони фунти за подобрување на детските кардиолошки услуги на североисток.
 • Leeds Teaching Hospitals NHS Trust – 12 милиони фунти за да се обезбеди единствен систем за управување со лабораториски информации низ Западен Јоркшир и Харогејт, кој ги покрива сите патолошки дисциплини.

северозапад

 • Фондацијата NHS за поголемо ментално здравје во Манчестер – 72,3 милиони фунти за изградба на нова стационарна единица за ментално здравје за возрасни во Манчестер.
 • Mersey Care NHS Foundation Trust – 33 милиони фунти за да се обезбеди нова ниска безбедна единица со 40 кревети за лицата со пречки во учењето.
 • Стокпорт NHS FT – 30,6 милиони фунти за да се обезбеди нов развој на кампусот за итна нега во болницата Степинг Хил во Стокпорт, кој вклучува центар за итен третман, единица за проценка на општ лекар и единица за планирана истрага.
 • NHS Wirral CCG – 18 милиони фунти за подобрување на протокот на пациенти во Wirral преку подобрување на пристапот преку Центарот за итни третмани.
 • Tameside и Glossop Integrated Care NHS Foundation Trust – 16,3 милиони фунти за обезбедување установи за итна и итна нега во општата болница Tameside во Ештон-андер-Лин.

Југоисточна

 • Isle of Wight NHS Trust – 48 милиони фунти за редизајнирање на акутни услуги за жителите на Isle of Wight.

Југозападен

 • Royal Cornwall Hospitals NHS Trust – 99,9 милиони фунти за изградба на нова женска и детска болница во центарот на локацијата на Кралската болница во Корнвол во Труро.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница