Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Rritja e financimit të NHS

5 Gusht, 2019
< Kthehu te lajmet
Qeveria ka emëruar sot 20 spitalet e NHS të cilët do të marrin fonde prej 850 milion £ për të kryer përmirësime si pjesë e një rritjeje të njëhershme të financimit prej 1.8 miliardë paund.

Njoftimi mbulon shpenzimet kapitale në krahasim me kostot e përditshme të funksionimit brenda spitaleve dhe financimi është përveç 20 miliardë paund shtesë në vit deri në vitin 2023, i cili u njoftua nga qeveria vitin e kaluar.

850 milion £ - të shpërndara në pesë vjet - do të shkojnë për financimin e 20 përmirësimeve të spitalit - duke përfshirë përmirësimet e repartit dhe riparimet e ndërtesave - ndërsa pjesa e mbetur prej 1.8 miliardë £ pritet të ndihmojë në pastrimin e një numri të mbetur të punës ekzistuese të përmirësimit dhe projekteve të infrastrukturës.

Projektet që do të përfitojnë do të përfshijnë ofrimin e reparteve të reja të kujdesit intensiv, njësive të fëmijëve dhe objekteve të shëndetit mendor për spitalet e NHS në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar.

Në tetor, shifrat e NHS Digital treguan këtëTrustet e NHS kishin një ngarkesë prej rreth 6 miliardë paundtë riparimeve ose zëvendësimeve që duheshin kryer.

Studimi shëndetësor Nuffield Trust tha se financimi i fundit, i cili është më pak se 1% e buxhetit vjetor të NHS Angli, do të ishte "vetëm një pjesë e vogël e asaj që do të kushtonte për të përmirësuar realisht 20 spitale".

Nigel Edwards, shefi ekzekutiv i Nuffield Trust, shtoi se ishte një "parapagim për 6 miliardë £ të nevojshme për të pastruar ngarkesën e mbetur" të mirëmbajtjes së NHS.

Sidoqoftë, ai tha se ishte inkurajuese të shiheshin paratë e vendosura për financimin kapital - të përdorur për pajisje dhe riparime - "të cilat do të ndihmojnë në ndalimin e përkeqësimit të spitaleve edhe më tej".

Njoftimi vjen pasi Komiteti i Llogarive Publike të Commons njoftoi në fillim të këtij viti se më pak se gjysma e Trustit të NHS po përmbushin objektivat për kryerjen e kujdesit zgjedhor brenda 18 javëve nga referimi dhe vetëm 38% po ofrojnë trajtim të kancerit brenda 62 ditëve të kërkuara.

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock tha se përmirësimet "janë vetëm fillimi" dhe shtoi se qeveria dëshiron të marrë një qasje më "strategjike" ndaj shpenzimeve kapitale dhe të largohet nga vendimet "pjesë-pjesë dhe të pakoordinuara".

Spitalet që do të marrin fonde shtesë janë:

Lindja e Anglisë

 • Spitali Universitar Luton & Dunstable NHS FT – 99.5 milionë £ për një bllok të ri në Luton për të ofruar kujdes kritik dhe intensiv, si dhe një paketë lindjeje dhe salla operative.
 • Spitalet Universitare Norfolk & Norwich NHS FT – 69.7 milion £ për të ofruar Qendra Diagnostike dhe Vlerësimi në Norwich, Great Yarmouth dhe Kings Lynn për të ndihmuar diagnostikimin dhe vlerësimin e shpejtë të kancerit dhe sëmundjeve jo-kancerogjene.
 • Norfolk dhe Suffolk NHS FT – 40 milionë funte për të ndërtuar 4 reparte të reja spitalore në Norwich, duke siguruar 80 shtretër.
 • NHS South Norfolk CCG – 25.2 milion £ për të zhvilluar dhe përmirësuar shërbimet e kujdesit parësor në Norfolk të Jugut.

Midlands

 • Spitalet Universitare Birmingham – 97.1 milion £ për të ofruar një strukturë të re spitalore të ndërtuar me qëllim në Birmingham, duke zëvendësuar akomodimin e vjetëruar ambulator, trajtimin dhe diagnostikimin.
 • United Lincolnshire Hospitals Trust – 21.3 milion £ për të përmirësuar rrjedhën e pacientëve në Boston duke zhvilluar zona të kujdesit urgjent dhe urgjent në A&E.
 • Wye Valley NHS Trust – 23.6 milion £ për të siguruar reparte të reja spitalore në Hereford, duke siguruar 72 shtretër. Spitalet Universitare të North Midlands NHS Trust – 17.6 milionë funte për të krijuar 3 reparte të reja moderne për të përmirësuar kapacitetin dhe rrjedhën e pacientëve në Stoke, duke ofruar afërsisht 84 shtretër për këtë dimër.

Londra

 • Barking, Havering dhe Redbridge CCG dhe North East London NHS Foundation Trust – 17 milionë £ për të zhvilluar një qendër të re shëndetësore dhe mirëqenie në Londrën Verilindore.
 • Croydon Health Services NHS Trust – 12.7 milion £ për të zgjeruar dhe rinovuar njësitë e kujdesit kritik në Spitalin Universitar Croydon, Croydon.

Veri Lindore dhe Yorkshire

 • South Yorkshire dhe Bassetlaw Integrated Care System – 57.5 milionë £ për investimet e Kujdesit parësor në të gjithë Yorkshiren e Jugut dhe Bassetlaw.
 • The Newcastle upon Tyne Hospitals NHS Foundation Trust – 41.7 milion £ për të përmirësuar shërbimet e zemrës pediatrike në verilindje.
 • Leeds Teaching Hospitals NHS Trust – 12 milionë funte për të siguruar një sistem të vetëm të menaxhimit të informacionit laboratorik në të gjithë West Yorkshire dhe Harrogate, duke mbuluar të gjitha disiplinat e patologjisë.

veri Perëndim

 • Trusti i Fondacionit NHS për Shëndetin Mendor të Madh të Mançesterit – 72.3 milionë £ për të ndërtuar një njësi të re spitalore për shëndetin mendor të të rriturve në Mançester.
 • Mersey Care NHS Foundation Trust – 33 milionë funte për të ofruar një njësi të re me 40 shtretër të sigurtë për njerëzit me aftësi të kufizuara në të mësuar.
 • Stockport NHS FT – 30.6 milionë £ për të ofruar një zhvillim të ri të kampusit të kujdesit urgjent në Spitalin Stepping Hill në Stockport, duke përfshirë një Qendër Urgjente të Trajtimit, njësinë e vlerësimit të mjekut të përgjithshëm dhe njësinë e hetimit të planifikuar.
 • NHS Wirral CCG – 18 milionë £ për të përmirësuar rrjedhën e pacientëve në Wirral duke përmirësuar aksesin nëpërmjet Qendrës së Trajtimit Urgjent.
 • Tameside dhe Glossop Integrated Care NHS Foundation Trust – 16.3 milion £ për të ofruar lehtësira të kujdesit urgjent dhe urgjent në Spitalin e Përgjithshëm Tameside në Ashton-under-Lyne.

Juglindore

 • Isle of Wight NHS Trust – 48 milionë £ për të ridizajnuar shërbimet akute për banorët e Isle of Wight.

Jugperëndimi

 • Royal Cornwall Hospitals NHS Trust – 99.9 milion £ për të ndërtuar një Spital të ri të Grave dhe Fëmijëve në qendër të vendndodhjes së Spitalit Royal Cornwall në Truro.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe