Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилен театарски комплекс за зајакнување на капацитетот за операција на катаракта во болницата Ашфорд

4 декември, 2020 година
< Назад на вести
Во болницата Ашфорд е инсталирана привремена визитинг болница, која се состои од две мобилни операциони сали и модуларен објект за поддршка, со цел да се намалат листите на чекање за операција на катаракта.

Доверба на Фондацијата NHS на болниците Ешфорд и Свети Петар, најголемиот давател на акутни болнички услуги во Сари, откри дека листите на чекање за офталмолошка хирургија се создадени од почетокот на годината и сакаше да спроведе привремено решение кое ќе овозможи брзо и безбедно намалување на листите на чекање.

Важно беше операцијата да може да се одвива без вкрстување на патиштата помеѓу пациентите на единицата и оние кои се лекуваат во главната болница, а тоа, во комбинација со фактот дека сопствениот театар на болницата што се користи за офталмолошка хирургија бара реновирање, доведе до одлука да се создаде комплекс кој е целосно самостоен.

Резултирачкото решение, обезбедено од Vanguard Healthcare Solutions, вклучува три посебни единици - две мобилни театри со ламинарен тек и модуларен прием на пациенти, одделение и установа за благосостојба на персоналот - кои се поврзани заедно за да формираат комплетна болница за посета.

Користењето на неколку поединечни единици значеше дека фазата на дизајнирање на проектот беше релативно сложена. Покрај приклучоците за комунални услуги и други практични размислувања, клучни беа и ефикасните текови на пациентите и удобноста на пациентот. Целта беше да се постигне внатрешен изглед и чувство на потрајни објект.

Двете операциони сали се поврзани една со друга и се прикачени преку наменски изграден коридор до објектот за поддршка што го содржи модулот на одделението; кој се состои од 6 кревети, валкана и чиста помош, тоалети, складиште, благосостојба на персоналот, станица за медицински сестри и простор за прием на пациенти. Објектот има свој влез и излез, обезбедувајќи пристап на пациентите кон надвор.

Привремениот комплекс се наоѓа на локацијата на болницата во Ашфорд, каде што се одвива најголемиот дел од планираните дневни и ортопедски операции на Труст. Сепак, болницата што ја посетува не е поврзана со болницата на кој било начин; пациентите пристигнуваат директно на единицата и се отпуштаат од единицата по нивната процедура. Ова нарачано решение критички осигурува комплексот да остане „зелен“ или без Ковид.

Болницата за посета ќе биде на место почетно времетраење од 6 месеци и се очекува да биде во употреба 5 дена во неделата, што ќе му овозможи на довербата значително да ги намали листите на чекање за катаракта и други видови офталмолошки операции.

Симон верверица, Националниот менаџер за продажба во Vanguard Healthcare Solutions рече:

„Задоволни сме што ја поддржуваме довербата на фондацијата за NHS на Ashford & St Peters во справувањето со растечките листи на чекање преку обезбедување на нарачано решение. Дизајнот и распоредот на објектот ја илустрираат флексибилноста на решенијата на Vanguard и како поединечните единици може да се комбинираат за да се создаде целосно самостојно решение, приспособено на специфичните потреби на болницата“.

Стивен Хепворт, директор за планирање и склучување договори во Фондацијата НХС на болниците Ашфорд и Свети Петар рече:

„Одлично е да се има новиот објект и да работи за толку краток временски период. Бевме импресионирани од брзината со која беше завршен проектот, а процесот досега беше многу мазен. Тимот Vanguard беше многу ангажиран и професионален во текот на целиот период“.

Новата визитинг болница беше отворена за пациенти на почетокот на ноември.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница