Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Решение за ендоскопија со мешан модалитет инсталирано во болницата Ередејл

16 ноември, 2022 година
< Назад на вести
ЕДЕН од водечките даватели на иновативни здравствени простори во ОК соработува со Airedale NHS Foundation Trust за да и помогне да го одржи капацитетот за ендоскопија за време на реновирањето. Решението ги комбинира и мобилната и модуларната клиничка инфраструктура и е дизајнирано според потребите на NHS Trust.

The Trust опслужува население од 200.000 во Јоркшир и Ланкашир и Vanguard Healthcare Solutions дизајнираше и изгради нарачано решение за мешан модалитет за ендоскопија, вклучувајќи модуларни и мобилни елементи што вклучува целосно опремена модуларна просторија со двојна процедура и одделение со пет кревети.

Апартманот ќе биде сместен во болницата Airedale во Западен Јоркшир во првите шест месеци додека се работи на постојната болница на ендоскопија објекти. Ќе работи пет дена во неделата.

Решението, исто така, вклучува места за чекање и прием, простории за консултации, тоалети и простор за благосостојба на персоналот, како и простори за помошни и погони - сите во комбинираната модуларна и мобилна зграда.

Приемот и отпуштањето ќе бидат во установата, а пациентите нема да мора да ја посетуваат зградата на главната болница кога ќе присуствуваат на нивната процедура. Ова ги подобрува и процедурите за контрола на инфекции и практичноста за пациентите.

Мобилниот елемент на решението е еден од најновите изградени од Vanguard и е првиот што е дизајниран и изграден да има должина од 18 метри. Модуларниот елемент е составен од 11 модули и, како што е кажано, изградбата траеше пет недели од испораката на модулите до тестирањето и да стане оперативна. Фондацијата ќе ја екипира единицата, а Vanguard ќе обезбеди олеснувач на единицата.

Сајмон Конрој, Национален менаџер за ендоскопија и стерилна продажба во Vanguard, рече: „Овој здравствен простор што го создадовме со Trust го вклучува нашиот најнов мобилен објект за ендоскопија кој е новоизграден и свеж од нашата производна линија - и првиот што е дизајниран на новата должина од 18 метри. Тоа е многу возбудлив проект и Trust беше многу ангажиран во текот на процесот - секој оддел направи се што е можно за да помогне процесот да се одвива непречено.

„Среќни сме што работиме со нив и што им помагаме да го задржат капацитетот за овие суштински процедури додека нивните сопствени објекти се надвор од функција за краток временски период додека се поправаат“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница