Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Помагање на Фондацијата Фондацијата за здравствена заштита на Фримли

29 јули, 2021 година
< Назад на вести
Зголемете го капацитетот во ендоскопските процедури преку иновативна употреба на нарачано модуларно решение.

Vanguard Healthcare Solutions работеше заедно со Фондацијата Frimley Health NHS Trust за дизајнирање и изградба на „едношалтерски“ решение за ендоскопија кое вклучува не само две висококвалитетни простории за клиничка процедура, туку и внатрешен пакет за деконтаминација на ендоскоп со седиште во болницата Вексам Парк во Слаф.

Зградата, исто така, вклучува простор за прием и чекање, две соби за консултации, простор за опоравување со шест кревети, капацитети за пациенти и кујна, благосостојба на персоналот и постројка, технички и простории за складирање. Модуларната зграда, создадена од 46 единечни единици, е изградена за нешто помалку од два месеци.

Капацитетот за изборни постапки низ целата земја се соочи со зголемен притисок како резултат на СОВИД-19. Од отворањето во февруари оваа година, одделението секојдневно бележи голем број пациенти. Одделот врши низа ендоскопски процедури, вклучувајќи колоноскопии, сигмоидоскопии и гастроскопии. Тој е екипиран од сопствените клинички тимови на Фондот.

Сајмон Конрој, Национален менаџер за продажба на ендоскопија за Vanguard Healthcare Solutions, рече: „Овој проект е одличен пример за Trust кој користи иновативно размислување и решенија за да им помогне да обезбедат суштинска грижа за пациентите и да го зголемат капацитетот.

„Ние сме воодушевени што работиме толку тесно со тимот во Вексам Парк за да создадеме единица која е апсолутно прилагодена на нивните клинички потреби и обезбедува висококвалитетна средина во која ќе понуди одлична грижа за пациентите“.

Стивен Холмс, вонреден директор на Капитал во Frimley Health, рече: „Бевме многу импресионирани од брзината со која беше дизајниран и изграден новиот пакет за ендоскопија. Тоа ни овозможи брзо да го зголемиме капацитетот за овие важни дијагностички услуги во болницата Вексам Парк, така што повеќе од нашите пациенти може да бидат проценети што е можно поскоро“.

Кликнете овде за да направите видео обиколка на новиот објект

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница