Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

27 декември, 2023 година
< Назад на вести
Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.

Frontier Economics идентификуваше и оцени две директни влијанија на активностите на Vanguard во три клинички области, кои претставуваат најголем број клинички процедури преземени во Vanguard објекти.

■ придобивки за здравјето и благосостојбата за пациентите третирани во установите Vanguard; и

■ финансиски и оперативни придобивки за NHS партнерите на Vanguard.

Исто така, беа идентификувани потенцијални индиректни социјални влијанија, вклучувајќи: намалена идна употреба на услугите на NHS; намален товар на грижата за семејството/негувателите на пациентите; и зголемен економски придонес на пациентите кои следат третман во установи Vanguard.

Со користење на микроекономија и примена на финансиска анализа, статистичко моделирање, теорија на игри и економија на однесувањето, Frontier дестилира сложени економски прашања за да ги олесни аргументите засновани на докази и информираните одлуки. Frontier неодамна беше награден со 1SO27001 сертификат од Certification Europe.

За подетална анализа, целосниот извештај може да се испрати до организациите на NHS и другите даватели на здравствени услуги преку е-пошта [email protected]
Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard is exhibiting at HEFMA Leadership Forum 2024

We're exhibiting at the HEFMA Leadership Forum 2024 at the International Centre, Telford on the 9th and 10th May 2024
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница