Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Raporti thekson objektivat që mungojnë

12 Qershor, 2019
< Kthehu te lajmet
NHS po trajton më shumë njerëz për kancer të dyshuar dhe kujdes zgjedhor se kurrë më parë. Megjithatë, deputetët e ulur në PAC kanë raportuar se pacientët me kancer në tre të pestat e besimeve të NHS në Angli presin shumë gjatë për trajtim.

Më pak se gjysma e Trustit të NHS po përmbushin objektivat për kryerjen e kujdesit zgjedhor brenda 18 javëve nga referimi dhe vetëm 38% po ofrojnë trajtim të kancerit brenda 62 ditëve të kërkuara, sipas raportit të fundit nga Komiteti i Përbashkët i Llogarive Publike.

NHS po trajton më shumë njerëz për kancer të dyshuar dhe kujdes zgjedhor se kurrë më parë. Megjithatë, deputetët e ulur në PAC kanë raportuar se pacientët me kancer në tre të pestat e besimeve të NHS në Angli presin shumë gjatë për trajtim.

Numri i pacientëve të referuar për kujdes elektive është rritur me 17% që nga viti 2012-14 dhe ata të referuar për kancer të dyshuar janë dyfishuar pothuajse që nga viti 2010-11. Megjithatë, lista e pritjes për kujdesin zgjedhor është rritur në 4.2 milionë pacientë.

Raporti bën thirrje që qeveria dhe NHS Anglia të "rimarrin kontrollin" mbi listat e pritjes "të papranueshme".

Ai tha: "NHS po dështon të përmbushë standardet kryesore të kohës së pritjes për kancerin dhe kujdesin zgjedhor, dhe performanca e tij vazhdon të bjerë. NHS nuk e ka përmbushur standardin e kohës së pritjes 18-javore për kujdesin zgjedhor që nga shkurti 2016. Është e qartë se nevojitet përmirësim thelbësor.”

Komiteti gjithashtu raportoi se pengesat në kapacitetin e spitalit kanë një "ndikim të dëmshëm" në kohëzgjatjen e pritjes së pacientëve për trajtim, me ndryshime të mëdha në performancë kundrejt standardeve të kohës së pritjes në zonat lokale dhe spitalet.

Komiteti raportoi: “Proporcioni i pacientëve që prisnin më pak se 18 javë për kujdesin e tyre zgjedhor varionte midis 75% dhe 96% në CCG në Angli në 2017-18. Performanca më e dobët në kohën e pritjes lidhet me pengesat në kapacitetin e spitalit, duke përfshirë diagnostikimin dhe zënien e shtretërve.”

Deputetët akuzuan gjithashtu organet shëndetësore për “mungesë kurioziteti” për shkaqet dhe rreziqet që pacientët do të dëmtoheshin si pasojë e pritjeve gjithnjë e më të gjata.

Duke komentuar raportin e Komisionit, David Cole, Shefi Ekzekutiv i Vanguard Healthcare Solutions, tha: “Kolegët tanë në NHS janë nën presion në rritje për të ofruar gjithnjë e më shumë shërbime nga viti në vit, duke ruajtur standardet e shkëlqyera të trajtimit dhe kujdesit për pacientët, për të cilat padyshim njihet NHS.

“Ka sfida rreth të paturit të një fuqie punëtore të mjaftueshme, një pasuri të përshtatshme për qëllimin dhe lehtësira për të ofruar këto numra procedurash dhe shërbimesh dhe nivelet e nevojshme të investimeve kapitale për t'i ofruar të dyja.

“Edhe pse gjetjet e Komitetit mund të mos jenë befasuese, është e qartë se këto sfida nuk do të zgjidhen lehtësisht dhe do të kërkojnë zgjidhje novatore në një numër fushash të ndryshme, jo më pak në infrastrukturë dhe personel, për të siguruar që përvoja e pacientit të mos rrezikohet.”

Raporti vjen vetëm disa ditë pasi vetë këshilltari i qeverisë për pronat e NHS, Sir Robert Naylor, kritikoi përdorimin e parave të gatshme të destinuara për investime kapitale në ndërtesat dhe objektet e NHS për të financuar një pjesë të vitit të parë të marrëveshjes pesëvjeçare të rritjes së financimit të qeverisë.

Kur qeveria njoftoi zgjidhjen pesëvjeçare të të ardhurave në 2018, u tha se rritja mesatare vjetore prej 3.4 për qind në buxhetin e NHS Angli do të vinte nga rritja e financimit të qeverisë.

Megjithatë, HSJ raportoi se 221 milion £ e rritjes së parave të gatshme prej 6 miliardë funtesh të këtij viti do të vinin nga fondet që ishin caktuar tashmë për ndërtimin dhe mirëmbajtjen, një veprim i kritikuar nga Sir Naylor i cili i tha HSJ: "Kjo thjesht do t'i përkeqësojë gjërat. Thjesht duhet të ndalojmë së bëri këtë, sepse ne kemi qenë të uritur NHS për financimin e kapitalit për dekada.”

Shkrimin e plotë mund ta lexoni këtu: https://www.hsj.co.uk/finance-and-efficiency/exclusive-naylor-criticises-new-raid-on-nhs-capital-budgets/7025259.article

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe