Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Поддршка за хируршки центри од суштинско значење за трансформирање на грижата за пациентот

10 јануари, 2022 година
< Назад на вести
По неодамнешниот успех во спроведувањето на голем број изборни хируршки центри низ целата земја, од клучно значење е да се задржи моментумот додека влегуваме во 2022 година.

Во 2021 година, Кралскиот колеџ за хирурзи повика на а Нов договор за хирургија , барајќи дополнителни 1 милијарда фунти годишно во следните пет години за финансирање на „хируршки центри“ за да помогнат во справувањето со националниот изборен хируршки заостаток. По неодамнешниот успех во спроведувањето на голем број изборни хируршки центри низ целата земја, од клучно значење е да се одржувајте ја динамиката како што влегуваме во 2022 година. Навистина, воведувањето на хируршки центри е императив за справување со зголемените листи на чекање на NHS и лекување 30% повеќе пациенти кои имаат потреба од услуги за акутна нега до 2023 до 2024 година.

Најавен во декември 2021 година, владата вети дополнително 700 милиони фунти да помогне во борбата против проблемите со капацитетот за изборна нега за време на зимскиот период на притисок оваа година. Додека проблемите со капацитетот имаат долго време е проблем за NHS во текот на зимските месеци, пандемијата „Ковид-19“ и огромниот недостиг на персонал го преувеличија ова. Обновувањето на изборната грижа за пред-пандемиските трендови ќе помогне да се намали овој заостаток, сепак многу одделенија на NHS ќе работат со застарен имот тоа нема да има современи мерки за да се спречи побарувачката да ја надмине понудата.

Обезбедувајќи дополнителен капацитет, хируршките центри ја олеснуваат контролата на инфекцијата бидејќи нивната самостојна природа им овозможува да дејствуваат како „зелени зони“, одвојувајќи ја планираната нега од итна помош и обезбедувајќи распоредот на процедури да не се прекинува со зголемени случаи на Ковид-19.

Забележителен пример за ова е модуларниот хируршки центар инсталиран во болницата Кралицата Марија во Рохамптон. Во овој пример, Фондацијата NHS на Универзитетската болница Свети Џорџ работеше помалку од 10,608 процедури помеѓу март 2020 и мај 2021 година како резултат на затворањето на изборната нега во почетните фази на пандемијата „Ковид-19“. Roehampton За да се справи со растечкиот хируршки заостаток и да го зголеми капацитетот, Trust нарача Vanguard Healthcare Solutions да дизајнира и инсталира нарачано модуларно решение кое не само што го зголемува хируршкиот капацитет туку ја максимизира контролата на инфекцијата.

Решението Vanguard беше инсталирано за само пет месеци од првичниот дизајн и се состоеше од четири посветени операциони сали, одделение за опоравување, соби за консултации, објекти за благосостојба на персоналот и помошни области. Комплексот е дизајниран имајќи ги на ум протокот на пациенти и контролата на инфекцијата, а раководителот на хирургија и менаџерите на театарот се консултирани во текот на процесот на дизајнирање за да се обезбеди максимална ефикасност и да се подобри патувањето на пациентот.

Инсталиран во јули 2021 година, хируршкиот комплекс со четири кина може да заврши повеќе од 120 неделни процедури, помагајќи да се справи со заостанатиот дел од елективна нега во Југозападен Лондон и истакнувајќи ја важноста од спроведувањето на понатамошни хируршки центри низ целата земја.

Понатаму, употребата на современи методи на градба наспроти тули и малтер е клучна во забрзување на процесот на градење , со театарски комплекси, како оној во Рохамптон, кои се поставуваат за неколку месеци. Изградбата надвор од локацијата и повторното користење на објектите им овозможуваат на NHS Trusts да се движат кон поодржлива инфраструктура, придонесувајќи за нето нултата цел со 2040 . Важно е да се земат предвид регионалните здравствени нееднаквости и географските варијации кога се разгледува обемниот заостаток од планираните операции низ целата земја. Навистина, додека Лондон беше значително погоден во текот на пандемијата, северот на Англија беше тој што се соочи со најголем пораст на вишокот на смртни случаи во однос на Ковид-19. Комитетот за здравство и социјална заштита неодамна ги објави нивните наоди и препораки за понатамошно намалување на рекордниот број на пациенти кои чекаат акутна нега. Решавајќи ги регионалните здравствени нееднаквости, препорачува NHS Англија, ICBs и новата Канцеларија за разлики за подобрување на здравјето да соработуваат за да испорачаат регионални и национални решенија за решавање на планираниот заостаток на нега. Извештајот сугерира дека во областите каде што поединците имаат помал пристап до грижата за пациентите, независниот сектор треба да се смета од страна на владата како ефективен партнер за намалување на листите на чекање.

Пред објавувањето од страна на владата на високоочекуваниот План за изборно закрепнување за 2022 година, се очекува да се покаже значителна поддршка за спроведувањето на хируршките центри во 2022 година, особено поради нивната важност во решавањето на прашањата за контрола на инфекции.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница