Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Успех во Healthcare Estates

< Назад на настаните
Vanguard ја прикажа својата сосема нова иновативна мобилна единица за Централно стерилни услуги (CSSD) во Healthcare Estates, која неодамна се одржа во Манчестер. Повеќе од 350 посетители го обиколија новиот објект во текот на дводневниот настан.

Водечката компанија за медицинска технологија Vanguard Healthcare Solutions ја прикажа својата најнова мобилна единица за здравствена заштита на водечкиот собир на професионалци во индустријата.

Vanguard го претстави својот сосема нов иновативен мобилен телефон Одделение за централни стерилни служби (CSSD) единица во Healthcare Estates, која се одржа неодамна во Манчестер. Повеќе од 350 посетители го обиколија новиот објект во текот на дводневниот настан.

Ним им се придружи Иан Хинет, претседател на IHEEM (Институт за здравствено инженерство и управување со имот) кој беше почесен гостин на специјалното претставување на настанот и кој, како и сечењето на церемонијалната лента, зборуваше за уникатните квалитети на единицата.

Тој рече: „Ми беше задоволство да се приклучам на тимот од Vanguard Healthcare Solutions за да им помогнеме да го покажат најновиот модел кој се приклучува на нивната проширена флота на мобилни здравствени установи.

„Како растечка организација, Vanguard продолжува да го развива својот асортиман и да го зголемува бројот на единици што ги нуди за да ги задоволи постојано растечките потреби на здравствените организации кои ги користат неговите капацитети.

„Оваа единица е доказ за посветеноста на Vanguard да работи со здравствените организации ширум светот за да ги задоволи нивните привремени инфраструктурни потреби и да ги развие и изгради истите производи кои ги задоволуваат нивните потреби. Еден од првите од ваков вид, тој обезбедува привремен објект со високи спецификации каде што сите предмети што се користат во процедурите на болничките хирурзи и клиничкиот персонал можат интензивно да се чистат и стерилизираат.

Оваа нова единица нуди мобилно CSSD решение кое може да го користат болниците за време на проекти за реновирање или во какви било околности кога нивните сопствени услуги за стерилизација може да не работат, вклучително и итни случаи, за да обезбедат капацитет за замена за чистење, стерилизирање и повторно пакување на хируршки инструменти .

Единицата, која ги обезбедува сите потребни услуги за чистење, стерилизација и препакување на простор од 120 метри, вклучува станица за предчистење со вграден ултразвучен чистач, дезинфектори за перење и стерилизатори на пареа, простор за пакување, независна просторија за растенија, електронски центар за податоци, благосостојба на персоналот области и HEPA филтриран еколошки воздух.

Линдзи Дрансфилд, комерцијален директор на Vanguard, рече: „Би сакале да му се заблагодариме на Иан за официјалното лансирање на новата единица CSSD во Healthcare Estates. Нашиот фокус е секогаш на обезбедување на капацитети што им се потребни на здравствените организации за да им помогнат да го испорачаат најдоброто во грижата за пациентите, се развиваат и менуваат за да ги задоволат нивните потреби во развој и ова ново решение е одличен пример за тоа во пракса.

„Бевме воодушевени од тоа колку луѓе направија обиколки на установата и можевме самите да се увериме во тоа каква клучна улога може да игра во помагањето на болниците да ги одржат или зголемат нивните услуги за стерилизација во моменти на потреба“.

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница