Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Подготовка за бура

1 август, 2019
< Назад на вести
Обезбедување дека медицинските потреби се задоволени

The weather is one of those things that is often complained about – but severe weather can have extremely serious consequences for those living with long-term, chronic or life-threatening conditions. A recent report in the Crisis Response Journal explores the issues to be considered by those who are subject to ongoing, life-saving medical support, such as regular cancer treatment or dialysis?

During these most challenging of situations it can be difficult to maintain the provision of healthcare services which can themselves be damaged. How can we make sure people are treated, supported and helped both in the immediacy of the event and in the aftermath?

Read more about recommendations for individuals at

https://www.crisis-response.com/Articles/593204/Preparing_for_the.aspx

These links are being provided as a convenience and for informational purposes only; they do not constitute an endorsement or an approval by Vanguard Healthcare Solutions of any of the products, services or opinions of the corporation or organisation or individual. Vanguard Healthcare Solutions bears no responsibility for точноста, законитоста или содржината на надворешната страница или за онаа на следните врски.Контактирајте ја надворешната страница за одговори на прашања во врска со неговата содржина.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница