Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Модуларните решенија обезбедуваат дополнителен капацитет за COVID-19

18 март 2020 година
< Назад на вести
Како одговор на појавата на СОВИД-19, Vanguard Healthcare Solutions стави на располагање некои дополнителни модуларни капацитети за поддршка на давателите на здравствени услуги во Европа со планирање на капацитетот и потребата за зголемена отпорност како резултат на тековната криза.

Голем број болници со постоечки Vanguard мобилен театар или одделение на лице место беа во можност да ги пренаменат овие флексибилни единици за да ги поддржат нивните напори во справувањето со тековната криза.

Додека некои болници ја користат установата за да изолираат пациенти со симптоми на СОВИД-19 или да го преточат постоечкиот внатрешен хируршки или клинички простор потребен за дополнителни кревети за интензивна нега, други ги користат надворешните единици за критичните дневни операции со цел да ги задржат пациентите подалеку од СОВИД. -19 зони во рамките на главната болница. Примери на процедури кои сега се преземаат во мобилните единици на Vanguard вклучуваат итна операција, итна нега како што е третман на рак и третман на пациенти со траума.

Како одговор на појавата на СОВИД-19, Vanguard Healthcare Solutions стави на располагање некои дополнителни модуларни капацитети за поддршка на давателите на здравствена заштита во Европа со планирање на капацитетите и потреба од зголемена отпорност како резултат на тековната криза.

Мал број висококвалитетни модуларни одделенија и операциони сали, кои може да се користат за да се обезбеди дополнителен капацитет за хирургија или одделение, се достапни веднаш и може многу брзо да се конфигурираат, опремени, транспортираат и да се стават во функција. Модуларните згради, исто така, може да се прилагодат за да одговараат на потребите на поединечните провајдери, дури и кога нивните барања се менуваат, обезбедувајќи дополнителна флексибилност.

Опциите вклучуваат одделенија со 10 и 18 кревети. Одделението со 18 кревети е достапно за транспорт до локацијата веднаш и обезбедува 16 кревети во двокреветни соби и 2 кревети во еднокреветни соби, со бања со туш, мијалник и тоалет. Уредот содржи и приемна соба, главен рецепција, канцеларија, медицинска соба, кујна, тоалет и валкана помош. Оваа опција може да се прошири и да вклучи дополнителни 6 кревети, иако оваа опција ќе бара дополнително време за поставување пред модулот да може да се испорача.

Одделенијата со 10 кревети може да се конфигурираат и да се подготват за испорака за 3-4 недели. Комплекс со двојна операциона сала со област за опоравување е исто така достапен за испорака веднаш.

Достапни се и хибридни модули за операционо кино кои можат да се конфигурираат за да се сместат КТ скенери, испорачани преку синџирот на снабдување на Vanguard. Сите модули моментално се наоѓаат во Холандија.

Модуларните опции кои се моментално достапни се наведени подолу, но дополнителни одделенија и театри во различни конфигурации може да се обезбедат на барање.

За да се распрашате за кое било од нашите модуларни решенија, ве молиме контактирајте [email protected].

Тип на модул # кревети Вкупно м2 Моментална локација Статус
Одделение 18 кревети 660 NL 16 кревети во двокреветни соби и 2 во еднокреветни соби. Спакувани и подготвени за испорака.
Комплекс со двојна операциона сала со закрепнување ОТ комплекс 340 NL Подготвен за испорака како комплекс на операциона сала. Може да се преконфигурира во одделение со вкупно 11 кревети. Потребни се 3 недели за конфигурирање, плус испорака.
Одделение 10 кревети 216 NL Модулите се на залиха и може да се конфигурираат за 4 недели, плус испорака.

 

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница