Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Модуларен театар за интервентна радиологија обезбедени на болницата Ројал Престон

3 февруари, 2021 година
< Назад на вести
Vanguard Healthcare Solutions ги поддржува Lancashire Teaching Hospitals NHS Foundation Trust да испорача суштински интервентни процедури за радиологија за време на период на реновирање.

Поддржува Vanguard Healthcare Solutions Ланкашир наставни болници NHS Фондацијата доверба да се испорачаат суштински интервентни процедури за радиологија за време на период на реновирање.

Додека сопствениот интервентен театар за радиологија на Фондовите во Кралската болница во Престон е подложен на надградба во шестмесечен проект, Vanguard Healthcare Solutions обезбедува замена за овие важни процедури да продолжат да се спроведуваат додека Болничката соба 9 е без работа.

Vanguard создаде нарачано модуларно решение во болницата кое се одликува со навистина најсовремена технологија театар со инсталирана најнова опрема за интервентна радиологија на Philips. Ќе работи седум дена во неделата и ќе биде достапен 24 часа на ден, вклучително и за итни процедури. Таа ги поздрави своите први пациенти оваа недела и спроведените процедури вклучуваа ангиопластики и фистули.

Елементите на модуларната градба беа креирани надвор од локацијата од Младите медицински, модуларната подружница на Vanguard, пред да се стави во позиција. Изградбата и сите работи за овозможување беа извршени од Vanguard, вклучително и создавање на коридор што го поврзува театарот со Одделот 2А на болницата и создавање системи за постројки за медицински гас. Со ова се создадени 80м2 клинички простор и 18м2 простор за растителна соба. Од испорака до монтирање и пуштање во работа траеја девет недели.

Проектниот тим Vanguard работеше во тесна соработка со Trust на сите аспекти на пуштањето во работа, распоредувањето и испораката. Овој пристап го минимизираше ризикот, како и секое „полето“ во временската рамка на проектот, нешто што беше од клучно значење за да се осигура дека објектот е испорачан на време и во рамките на буџетот.

Завршениот модул вклучува лежиште за кревет, просторија за растенија и стандарден театар кој е создаден за удобно сместување на целата потребна опрема што ќе му биде потребна на специјалистичкиот театар како овој, системот HVAC обезбедува 27 промени на свеж воздух на час.

Интервентната радиологија е медицинска специјализација која вклучува изведување низа процедури за снимање за да се добијат слики од внатрешноста на телото. Сопствените интервентни радиолози на Труст ќе ја користат театарската опрема за внимателно да ги интерпретираат сликите за да дијагностицираат повреди и болести и да извршат низа интервентни медицински процедури.

Vanguard веќе работи заедно со болницата за да испорача нарачан центар за офталмологија во двегодишен проект за справување со времето на чекање за катаракта и други офталмолошки процедури. Театарот за интервентна радиологија треба да биде на терен шест месеци.

Национален менаџер за продажба на Vanguard, Сајмон Сквирел, рече: „Среќни сме што работиме со болницата Ројал Престон на втор проект бидејќи продолжуваме тесно да соработуваме со нив обезбедувајќи офталмолошки центар со два театри.

„Ова е првпат нашите модуларни единици да се користат за создавање хибриден театар од ваков вид и да се дизајнирани според точните спецификации на Trust. Веќе има многу успешни и сложени операции, а клиничкиот тим на Труст ужива да работи во театарот“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard Healthcare Solutions се финалисти на HCSA EIS

Vanguard Healthcare Solutions влезе во потесен избор како финалист на HCSA EIS за Мидлендс и Источна Англија
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница