Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Мобилно хируршко решение инсталирано во болницата Гленфилд

12 мај, 2022 година
< Назад на вести
Дополнителен хируршки капацитет ќе се инсталира во болницата Гленфилд, Лестер, за да се олеснат дополнителните процедури за дневни случаи и да се справат со листите на чекање.

Решенијата на Mobile Healthcare Space му помагаат на NHS Trust да додаде дополнителен капацитет за основните изборни хируршки процедури.

Vanguard Healthcare Solutions работи заедно Универзитетски болници во Лестер NHS Trust во создавањето на мобилно хируршко решение вклучувајќи мобилен ламинарен проток и стандардни театри заедно со а мобилно одделение на нејзината локација на болницата Гленфилд. Решението ќе му овозможи на трустот да го зголеми својот капацитет за обезбедување основни процедури за дневни случаи и да го намали времето на чекање.

Решението им овозможува на пациентите да бидат примени и отпуштени без да ја напуштат установата, помагајќи при контрола на инфекцијата и подобро искуство на пациентот. Вклучува и стандарден театар и театар за ламинарен тек и процедурите ќе се одвиваат со ротација од два до три месеци, вклучувајќи општа хирургија, гинекологија, гастроентерологија, васкуларна, урологија и мускулно-скелетни.

Хируршкиот центар, кој е поврзан со главната болничка зграда со наменски изграден коридор што овозможува непречено патување на пациентот, треба да биде на локацијата во Гленфилд најмалку 12 месеци и првично ќе работи пет дена во неделата. Како и двата театри и одделението, Vanguard исто така ќе обезбеди олеснувач на единицата кој ќе работи во соработка со надворешен снабдувач на клинички персонал и хируршките тимови на UHL.

Решението е создадено со користење на мобилни клинички простори. Ова вклучува мобилен театар со ламинарен тек заедно со стандарден театар и простор на одделот кој вклучува прием, простории за консултации, капацитети за персоналот и одделение со шест до осум кревети.

Театрите со ламинарен проток Vanguard се дизајнирани и изградени од Vanguard и обезбедуваат сала за анестезија, операциона сала, двокреветна област за опоравување во првата фаза, соблекувална за персонал и помошни области. Спецификацијата за ламинарен проток нуди HEPA филтриран еколошки воздух, во согласност со степенот А EUGMP, со до 600 промени на воздухот на час што минуваат над пациентот, неопходни за ортопедска работа.

Џон Квармби, Менаџер за сметки North во Vanguard, рече: „Среќни сме што работиме со Trust на овој важен проект кој ќе им помогне да додадат капацитет за основните хируршки процедури.

„Тимот од Vanguard работеше заедно со менаџментот, клиничките и тимовите за имоти на Trust за да го создаде ова нарачано решение за да ги задоволи нивните специфични потреби. Комбинирањето на висококвалитетни стандардни и клинички простори со ламинарен проток со одделението значи дека пациентите имаат едноставно патување, а протокот на пациенти е максимизиран.

„Моментално работиме и со „Труст“ обезбедувајќи пакет за ендоскопија со двојна процедура во општата болница во Лестер и среќни сме што го продолживме нашиот работен однос на овој фантастичен проект.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница