Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Флексибилните решенија за здравствена заштита може да му помогнат на NHS да ја подобри отпорноста

7 април, 2020 година
< Назад на вести
Во последните неколку недели, видовме голем број привремени болници сместени во претворени конференциски или спортски центри објавени низ целиот свет. Сегашната ситуација со СОВИД-19 е исклучителна. Силно ја тестира отпорноста на здравствените системи ширум светот и итно е потребна голема акција за да се обезбеди спасување на животи.

Во последните неколку недели, видовме голем број на привремени „теренски“ болници објавени низ целата земја, со првата и најголема локација во Обединетото Кралство на Excel центарво Лондон веќе ги отвори вратите. Сегашната ситуација со СОВИД-19 е исклучителна. Силно ја тестира отпорноста на здравствените системи ширум светот и итно е потребна голема акција за да се обезбеди спасување на животи.

Неодамнешните случувања покажаа колку брзо може да се операционализира привременото решение во вонредна ситуација. На NHS Славеј беше завршен за само девет дена, користејќи го огромниот простор што веќе постоеше во рамките на Excel центарот. Сепак, ние веќе сме среде криза, а брзото распоредување на овие капацитети зависи од директната поддршка од NHSE и војската, заедно со пристапот до речиси неограничени ресурси.

На 17 март, NHSE им нареди на сите болници да ослободат значителен капацитет со отпуштање на што е можно повеќе пациенти кои не се критични и со прекин на сите планирани и изборни процедури, најдоцна до 15 април. NHSE, исто така, ефективно побара, по цена на чинење, приближно 8000 кревети од независниот болнички сектор; мерки кои досега не биле видени. На 2 април, само 2 недели подоцна, сер Сајмон Стивенс беше пријавен дека рекол дека NHS создала капацитет на кревети еквивалентен на 54 окружни општи болници. Ова само по себе е феноменално достигнување и покажува колку неверојатно добро NHS може да одговори на големи ситуации

Болниците кои веќе беа под значителен притисок со бројот на кревети; кадровски притисоци; и безброј конкурентни барања, одговорија на херкулански начин на предизвиците што ги носи појавата на СОВИД-19. Но, во голем број градови и региони, лидерите во здравството се загрижени дека тоа можеби сè уште не е доволно, во зависност од тоа која од прогнозните патеки се користи за да се предвиди бројот на случаи и приеми. Голем број сè уште френетично бараат брзи, ефективни начини да обезбедат уште дополнителни кревети за да се справат со побарувачката.

Како резултат на тоа, некои болници се свртеа кон привремени решенија користејќи префабрикувани модуларни единици или мобилни клинички капацитети кои можат брзо да се распоредат за да го продолжат капацитетот на болницата, или да бидат распоредени подалеку од главната локација на болницата, додека други завршија со пренамена на објекти кои се помалку од идеален за намената, но ќе биде доволен во итна ситуација.

Има голема разлика помеѓу нешто што е дизајнирано за трајна употреба и што ги исполнува сите стандардни HTM и HBN спецификации, и објекти кои се распоредени многу брзо за итна употреба – како што се привремените болници сместени во конференциски центри. Но, исклучителни времиња бараат исклучоци од нормалните спецификации и СОП, а сите релевантни граѓански власти досега покажаа голем прагматизам во релаксирањето или суспендирањето на цела низа барања со цел да се олесни големото зголемување на бројот на кревети.

Флексибилната здравствена инфраструктура може да биде дел од оваа промена на издржливоста. Голем број NHS организации веќе користат флексибилна инфраструктура на планиран начин, често за да обезбедат дополнителен капацитет за справување со очекуваните промени во побарувачката; или да обезбеди капацитет за замена за планираните реновирање или да помогне во кореографијата на серија комплицирани промени на локацијата на болницата.

Како мобилни и модуларни одделенија, операциони сали и простории за процедури за ендоскопија веќе ги исполнуваат релевантните стандарди, тие можат брзо да се пренаменат за да обезбедат дополнителни места за кревети. Тие, исто така, ги исполнуваат стандардите за контрола на инфекции, со голем број на добро осмислени карактеристики на дизајнот.

Стана јасно дека NHS Trusts и водачите на болниците ги гледаат мобилните или привремените модуларни единици кои се веќе на локацијата како вредно продолжување на нивните постојани имоти и капацитети и како клуч за планирање на напливот во рамките на нивниот имот, помагајќи да се оптимизира нивната употреба на ресурсите. Употребата на флексибилна инфраструктура им овозможува на болниците подобро да ги кореографијата на нивните промени со цел да обезбедат непречена грижа за пациентите во ситуација која секојдневно се менува.

Мобилната и модуларната инфраструктура, исто така, може лесно да се отстранат или преместат, или многу брзо да се пренаменат за поддршка на болниците во расчистувањето на неизбежните заостанати работи во хирургија, дијагностика и други процедури кои беа одложени за време на кризата.

Без оглед на исходот од кризата Ковид-19, јасно е дека NHS треба да ја преиспита својата отпорност за идни пандемии и да биде поподготвена.

Голем број оператори кои веќе го поддржуваат NHS со привремена инфраструктура известуваат дека се преплавени со барања за одделенија и изолациони единици, од кои многу малку седат во двор некаде и чекаат да бидат распоредени. Има смисла за планерите за здравствена заштита да размислуваат за идните настани како што е моменталната криза и да работат со операторите за да развијат поголема отпорност во поширокиот здравствен систем. Експертизата и подготвеноста се таму; стратешкото напредно планирање треба да го спои.

Чекањето до следната пандемија или друга поголема ситуација, ќе значи дека се губи драгоцено време и се одложува имплементацијата на соодветните решенија. Подготвеноста е клучна, а од суштинско значење е инкорпорирањето на флексибилни решенија во стратешките и плановите за обновување при катастрофи.

За да се распрашате за флексибилните решенија на Vanguard, ве молиме контактирајте [email protected].

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница