Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Zgjidhjet fleksibël të kujdesit shëndetësor mund të ndihmojnë NHS të përmirësojë elasticitetin

7 Prill, 2020
< Kthehu te lajmet
Në javët e fundit, ne kemi parë një numër spitalesh të përkohshme të vendosura në qendra konferencash ose sportive të konvertuara në të gjithë botën. Situata aktuale me COVID-19 është e jashtëzakonshme. Ai po teston ashpër qëndrueshmërinë e sistemeve të kujdesit shëndetësor në mbarë globin dhe nevojiten urgjentisht veprime të mëdha për të siguruar shpëtimin e jetëve.

Në javët e fundit, ne kemi parë një numër spitalesh të përkohshme 'në terren' të shpallura në të gjithë vendin, me vendndodhjen e parë dhe më të madhe në Mbretërinë e Bashkuar në Excel qendëre në Londër tashmë ka hapur dyert. Situata aktuale me COVID-19 është e jashtëzakonshme. Ai po teston ashpër qëndrueshmërinë e sistemeve të kujdesit shëndetësor në mbarë globin dhe nevojiten urgjentisht veprime të mëdha për të siguruar shpëtimin e jetëve.

Zhvillimet e fundit kanë treguar se sa shpejt një zgjidhje e përkohshme mund të vihet në funksion në një situatë emergjente. Të NHS Nightingale u përfundua në vetëm nëntë ditë, duke përdorur hapësirën e madhe që ekzistonte tashmë brenda Qendrës Excel. Megjithatë, ne jemi tashmë në mes të një krize dhe vendosja e shpejtë e këtyre objekteve ka varur nga mbështetja e drejtpërdrejtë nga NHSE dhe ushtria, së bashku me aksesin në burime pothuajse të pakufizuara.

Më 17 mars, NHSE urdhëroi të gjitha spitalet të çlirojnë kapacitete të konsiderueshme duke shkarkuar sa më shumë pacientë jokritikë dhe duke ndërprerë të gjitha procedurat e planifikuara dhe zgjedhore, më së voni deri më 15 prill. NHSE gjithashtu kërkoi efektivisht, me çmimin e kostos, afërsisht 8000 shtretër nga sektori i pavarur spitalor; masa që nuk janë parë kurrë më parë. Më 2 prill, vetëm 2 javë më vonë, Sir Simon Stevens u raportua se kishte thënë se NHS kishte krijuar kapacitetin e shtratit të barabartë me 54 Spitale të Përgjithshme të Qarkut. Kjo në vetvete është një arritje fenomenale dhe tregon se sa jashtëzakonisht mirë NHS mund t'i përgjigjet situatave të mëdha

Spitalet që tashmë ishin nën presion të madh me numrin e shtretërve; presionet e personelit; dhe një mori kërkesash konkurruese, i janë përgjigjur në një mënyrë herkuliane sfidave të paraqitura nga shpërthimi i COVID-19. Por në një numër qytetesh dhe rajonesh, drejtuesit e kujdesit shëndetësor janë të shqetësuar se mund të mos jetë ende e mjaftueshme, në varësi të asaj se cila nga rrugët e parashikimit përdoret për të parashikuar numrin e rasteve dhe pranimeve. Një numër janë ende në kërkim të furishëm për mënyra të shpejta dhe efektive për të siguruar shtretër të mëtejshëm për t'u përballur me kërkesën.

Si rezultat, disa spitale janë kthyer në zgjidhje të përkohshme duke përdorur njësi të parafabrikuara modulare, ose pajisje klinike të lëvizshme që mund të vendosen me shpejtësi për të zgjeruar kapacitetin e një spitali, ose të vendosen larg vendndodhjes kryesore të spitalit, ndërsa të tjerët kanë përfunduar duke konvertuar objekte që janë më pak se ideale për qëllimin, por do të mjaftojë në një situatë emergjente.

Ka një ndryshim të madh midis diçkaje që është projektuar për përdorim të përhershëm dhe që plotëson të gjitha specifikimet standarde HTM dhe HBN, dhe objekteve të vendosura shumë shpejt për përdorim urgjent – siç janë spitalet e përkohshme të vendosura brenda qendrave të konferencave. Por kohët e jashtëzakonshme kërkojnë përjashtime nga specifikimet normale dhe PSV-të, dhe të gjitha autoritetet përkatëse civile deri më tani kanë treguar pragmatizëm të madh në zbutjen ose pezullimin e një sërë kërkesash për të lehtësuar një rritje të madhe të numrit të shtretërve.

Infrastruktura fleksibël e kujdesit shëndetësor mund të jetë pjesë e këtij ndryshimi të elasticitetit. Një numër organizatash NHS tashmë përdorin infrastrukturën fleksibël në një mënyrë të planifikuar, shpesh për të ofruar kapacitet shtesë për të përballuar ndryshimet e pritshme në kërkesë; ose për të siguruar kapacitet zëvendësues për rinovimet e planifikuara ose për të ndihmuar në koreografinë e një sërë ndryshimesh të ndërlikuara në një vend spitali.

Si celular dhe reparte modulare, sallat e operacionit dhe dhomat e procedurave të endoskopisë tashmë plotësojnë standardet përkatëse, ato mund të ripërdoren me shpejtësi për të siguruar hapësira shtesë për shtretër. Ato gjithashtu plotësojnë standardet e kontrollit të infeksionit, me një numër karakteristikash të dizajnuara të menduara mirë.

Është bërë e qartë se Trustet e NHS dhe drejtuesit e spitaleve i shohin njësitë modulare të lëvizshme ose të përkohshme tashmë në vend si një zgjerim të vlefshëm të pronave dhe objekteve të tyre të përhershme dhe si çelës për planifikimin e rritjes brenda pasurisë së tyre, duke ndihmuar në optimizimin e përdorimit të burimeve nga ana e tyre. Përdorimi i infrastrukturës fleksibël i lejon spitalet të koreografit më të mira të ndryshimeve të tyre në mënyrë që të ofrojnë kujdes të pandërprerë për pacientët në një situatë që ndryshon çdo ditë.

Infrastruktura mobile dhe modulare gjithashtu mund të hiqet ose zhvendoset lehtësisht, ose shumë shpejt mund të ripërdoret për të mbështetur spitalet në pastrimin e mbetjeve të pashmangshme në kirurgji, diagnostikim dhe procedura të tjera që janë shtyrë gjatë krizës.

Pavarësisht nga rezultati i krizës Covid-19, është e qartë se NHS duhet të rimendojë qëndrueshmërinë e saj për pandemitë e ardhshme dhe të jetë më e përgatitur.

Një numër operatorësh që tashmë mbështesin NHS me infrastrukturën e përkohshme raportojnë se janë përmbytur me kërkesa për reparte dhe njësi izolimi, shumë pak prej të cilëve janë ulur në një oborr diku në pritje për t'u vendosur. Ka kuptim që planifikuesit e kujdesit shëndetësor të mendojnë për ngjarjet e ardhshme siç është kriza aktuale dhe të punojnë me operatorët për të zhvilluar më shumë elasticitet brenda sistemit më të gjerë të kujdesit shëndetësor. Ekspertiza dhe vullneti janë aty; Planifikimi i ardhshëm strategjik duhet ta bashkojë atë.

Pritja deri në pandeminë e ardhshme ose situatë tjetër madhore, do të thotë se humbet koha e çmuar dhe zbatimi i zgjidhjeve të përshtatshme do të vonohet. Përgatitja është thelbësore dhe përfshirja e zgjidhjeve fleksibël në planet strategjike dhe të rimëkëmbjes nga fatkeqësitë është thelbësore.

Për të pyetur rreth zgjidhjeve fleksibël të Vanguard, ju lutemi kontaktoni [email protected].

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe