Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Изборни акцелератори

17 мај, 2021 година
< Назад на вести
NHS објави нова иницијатива за справување со листите на чекање и развој на план за обновување на изборната нега по пандемијата на коронавирус.

NHS објави нова иницијатива за справување со листите на чекање и развој на план за обновување на изборната нега по пандемијата на коронавирус.

Иако најновите статистики за времето на чекање на NHS покажаа дека нивоата на активност се зголемени од почетокот на годината, влијанието на „скриениот“ заостаток на одложени упатувања станува очигледно. Наместо да се договори, вкупната листа на чекање за изборна хирургија забележа голем пораст во март 2021 година.

NHS Англија сега се обидува да го забрза елективното закрепнување со тестирање на нови начини на работа и воспоставување „изборни акцелератори“, кои секој ќе добие дел од 160 милиони фунти. Тие, исто така, ќе добијат дополнителна поддршка за имплементација и евалуација на иновативни начини за зголемување на бројот на изборни операции испорачани на локациите за акцелератори.

Меѓу решенијата вклучени во испитувањето се услугата за катаракта со голем обем и капацитети за еднократно тестирање. Целта е да се надмине истиот број на тестови и третмани како што беа направени пред пандемијата и да се развие план за елективно закрепнување.

На Vanguard, ние веќе работиме со голем број трустови и болници за да создадеме таканаречени „хируршки центри“, кои можат да му помогнат на Фондот, или на група болници кои работат заедно, да ги повратат изборните услуги. Со користење на флексибилна здравствена инфраструктура, како што се мобилни операциони сали и нарачани модуларни објекти, самостојна хируршки комплекс може да се постави брзо и ефикасно на речиси секое место, со минимално влијание врз околината.

Флексибилните здравствени решенија може да се користат и за брзо зголемување на капацитетот за дијагностички тестови. Нашите решенија вклучуваат комплетни дијагностички центри и мобилни апартмани за ендоскопија, кои се дизајнирани да ја сместат целата патека на пациентот и имаат вградени капацитети за деконтаминација за флексибилна повторна обработка на ендоскоп.

Веќе загриженост пред пандемијата, продолжувањето на чекањето за изборни третмани стана голема грижа за пациентите, а притисокот врз изборните не покажува знаци на намалување. Бројот на луѓе кои чекаат изборна нега сега се проценува на повеќе од 5 милиони.

Прочитајте ја целосната изјава:

https://www.england.nhs.uk/2021/05/nhss-160-million-accelerator-sites-to-tackle-waiting-lists/

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница