Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Катарактата е водечка причина за слепило во светот

8 јули, 2019 година
< Назад на вести
Новото истражување од Нов Зеланд покажува дека чистењето на листата на чекање за операцијата ќе го намали бројот на случајни падови за околу една третина.

Истражувањето беше спроведено од Универзитетот во Отаго, Adapt Research и здравствениот одбор на округот Тајрахити. Катаракта предизвикува природната леќа на окото да стане заматена, предизвикувајќи заматен, заматен или помалку шарен вид.

Истражувањата покажуваат дека луѓето со катаракта имаат двојно поголема веројатност да паднат и затоа додаваат дополнителен притисок врз здравствениот систем, како и потенцијално почнуваат да страдаат од депресија и изолација. Истражувачот г-дин Бојд рече

„Дека тоа е многу добра инвестиција на здравствениот долар бидејќи придобивките преку падовите што може да се спречат и подобрувањето на видот е многу добро во споредба со некои други здравствени интервенции.

„Проблемот со катаракта само ќе се зголемува како што старее населението. Секоја година на глобално ниво се вршат 27 милиони операции на катаракта, што ја прави водечка процедура во светот“.

Прочитајте повеќе за тоа како тие предлагаат да се справат со овој предизвик во Нов Зеланд овде: https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zealand/clearing-cataract-surgery-wait-list-would-reduce-number-accidental-falls-third-research-suggests

Овие врски се обезбедени како погодност и само за информативни цели; тие не претставуваат одобрување или одобрување од страна на Vanguard Healthcare Solutions на кој било од производите, услугите или мислењата на корпорацијата или организацијата или поединецот. Vanguard Healthcare Solutions не сноси одговорност за точноста, законитоста или содржината на надворешната страница или за следните врски. Контактирајте ја надворешната страница за одговори на прашања во врска со неговата содржина.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница