Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Kataraktet janë shkaktari kryesor i verbërisë në botë

8 Korrik, 2019
< Kthehu te lajmet
Hulumtimi i ri nga Zelanda e Re tregon se pastrimi i listës së pritjes për operacionin do të reduktonte numrin e rënieve aksidentale me rreth një të tretën.

Hulumtimi u krye nga Universiteti i Otagos, Adapt Research dhe Bordi Shëndetësor i Distriktit Tairawhiti. Kataraktet bëjnë që thjerrëza natyrale e syrit të bëhet e turbullt, duke shkaktuar vizion të turbullt, të paqartë ose me pak ngjyra.

Hulumtimet tregojnë se njerëzit me katarakt kanë dy herë më shumë gjasa të bien dhe për këtë arsye shtojnë presion shtesë në sistemin e kujdesit shëndetësor, si dhe potencialisht fillojnë të vuajnë nga depresioni dhe izolimi. Studiuesi z. Boyd tha

“Se është një investim shumë i mirë i dollarit shëndetësor sepse përfitimet përmes rënieve që mund të parandalohen dhe përmirësimi i shikimit është shumë i mirë në krahasim me disa ndërhyrje të tjera shëndetësore”.

“Problemi i kataraktave do të rritet vetëm me plakjen e popullsisë. 27 milionë operacione të kataraktës kryhen çdo vit në nivel global, duke e bërë atë procedurën lider në botë”.

Lexoni më shumë rreth mënyrës se si ata propozojnë për të trajtuar këtë sfidë në Zelandën e Re këtu: https://www.tvnz.co.nz/one-news/new-zealand/clearing-cataract-surgery-wait-list-would-reduce-number-accidental-falls-third-research-suggests

Këto lidhje ofrohen për lehtësi dhe vetëm për qëllime informative; ato nuk përbëjnë një miratim ose miratim nga Vanguard Healthcare Solutions të ndonjë prej produkteve, shërbimeve ose opinioneve të korporatës, organizatës ose individit. Vanguard Healthcare Solutions nuk mban asnjë përgjegjësi për saktësinë, ligjshmërinë ose përmbajtjen e faqes së jashtme ose për lidhjet pasuese. Kontaktoni faqen e jashtme për përgjigjet e pyetjeve në lidhje me përmbajtjen e saj.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe