Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Здравствениот одбор на Универзитетот во Кардиф и Вејл воведува офталмолошки центар

23 февруари, 2022 година
< Назад на вести
За да помогнат во борбата против зголемениот заостаток од изборна нега, здравствениот одбор на Универзитетот во Кардиф и Вејл воведоа офталмолошки центар нарачана.

Водечкиот давател на медицинска инфраструктура Vanguard Healthcare Solutions создаде и инсталираше нов офталмолошки центар во Универзитетската болница во Велс во Кардиф за да помогне во справувањето со акутната нега во регионот.

Нарачаниот објект за мешан модалитет вклучува два мобилни театри со ламинарен тек и модуларен одделение и установа за благосостојба на персоналот и таа е инсталирана од Vanguard за да му помогне на здравствениот одбор да одговори на зголемената побарувачка за основните процедури.

Како резултат на штетното влијание на пандемијата „Ковид-19“ и бројните заклучувања што следеа, Обединетото Кралство се соочува со најголемиот заостаток во елективна нега откако беше воведен NHS за прв пат, со 5,8 милиони кои чекаат рутинска операција. ophthalmic hub Здравствениот одбор на Универзитетот во Кардиф и Вејл е посветен на решавање на овој заостаток преку отворањето на својот нов офталмолошки центар кој треба ефикасно да обезбеди хирургија на катаракта која ќе го промени животот на пациентите.

Работејќи заедно со тимот на здравствениот одбор, Vanguard дизајнираше решение нарачано за да ги задоволи потребите на болницата и поширокото подрачје. Центарот е составен од две мобилни операциони сали Vanguard со ламинарен проток. Модуларна единица, дизајнирана, изградена и инсталирана од Vanguard, содржи прием, сала за консултации, капацитети за персоналот и одделение за краток престој. Ова овозможува целото патување на пациентот да се одвива во центарот, без потреба пациентите да ја посетуваат главната зграда на болницата. Операцијата ќе се одржи во една од двете театри кои вклучуваат анестезија, операциона сала и сала за опоравување.

Објектот ќе биде на терен до јануари 2023 година и ќе го поддржува Здравствениот одбор преку ефикасно спроведување на офталмолошките процедури и ќе работи 5 дена во неделата.

Максин Лосон. Менаџерот за сметки за југ во Vanguard Healthcare Solutions рече: „Употребата на ова решение со мешан модалитет во Кардиф е пример за тоа како мобилните и модуларните решенија се одличен начин да им се помогне на давателите на здравствена заштита да ги исполнат барањата бидејќи потребата за дополнителен капацитет продолжува да расте. . Модуларниот дел од објектот обезбедува дополнителен простор за областите за благосостојба на персоналот, област што сакавме да ја вклучиме во овој договор.

„Среќни сме што работевме со здравствениот одбор на Универзитетот во Кардиф и Вејл на овој проект, помагајќи во намалувањето на заостанатиот број на елективна нега во Кардиф и Долината на Гламорган“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Го најавуваме новиот ПОГОЛЕМ мобилен операционен театар на Vanguard Healthcare Solutions

Новиот поголем мобилен оперативен театар на Vanguard е достапен од 1 март 2024 година
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница