Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Специјализиран настан за здравствена заштита го означува лансирањето на новото партнерство

< Назад на настаните
Здравствените работници од цела Ирска се собраа на настан за да го одбележат лансирањето на новото партнерство во секторот за мобилна технологија.

Здравствени работници од цела Ирска се собраа на настан за да го одбележат лансирањето на новото партнерство во секторот за мобилна технологија.

Компанијата за медицинска технологија Vanguard Healthcare Solutions со седиште во Велика Британија и нејзиниот дистрибутер во Република Ирска и Северна Ирска Accuscience беа домаќини на заеднички настан во Даблин претходно овој месец.

Високи имоти и клинички професионалци од целата земја се состанаа на местото Хеликс во градот, дел од кампусот DCU. Овде тие имаа можност да слушнат од Стив Пик, директор за развој и испорака во Vanguard, за различните начини на кои мобилните здравствени решенија можат да влијаат на здравствената услуга и нејзиното обезбедување.

Тие, исто така, имаа можност да направат обиколка на најновиот мобилен театар со ламинарен тек, лансиран од Vanguard. Оваа нова единица обезбедува комплетно решение вклучувајќи простории за анестезија и опоравување, чистење и помошни области, како и целосно опремена операциона сала.

Стив Пик од Vanguard рече: „Ми беше задоволство да поздравам толку многу високи здравствени работници во Ирска на нашиот настан. или итни ситуации, или едноставно да се додаде капацитет таму каде што е потребно“.

Џејмс МекКен, генерален директор на Accuscience, рече: „Единиците Vanguard, заедно со нивните поддржувачки работи кои овозможуваат и персонал, го обезбедуваат многу потребниот висок квалитет дополнителен капацитет за давателите на здравствена заштита. Настанот за лансирање беше можност да им се покаже на професионалците како изгледаат овие мобилни решенија како и што можат да понудат. Ние сме среќни што работиме со Vanguard за да ги нудиме овие услуги низ Ирска." Мобилните клинички единици Vanguard можат да го зголемат клиничкиот капацитет и во планираните и во итни ситуации и можат да помогнат во намалувањето на времето на чекање на процедурите.

Покрај неговите привремени мобилни клинички средини, како што се операционите сали, апартмани за ендоскопија, дневна хирургија, клиники и простор на одделението кои им помагаат на давателите на здравствени услуги, вклучително и NHS, да го зголемат капацитетот на пациентите и клиничкиот простор, Vanguard базиран на Глостер, исто така, обезбедува високо обучен персонал за поддршка.

Accuscience е со седиште во Ко. Килдер и го презеде управувањето и дистрибуцијата на единиците и услугите Vanguard во Ирска на почетокот на јули. Целосните решенија се достапни преку Vanguard, вклучувајќи овозможување работи и поврзување на коридори, заедно со развој на индивидуални единици и екипирање.

Сите овие се достапни во Ирска преку Accuscience, водечки снабдувач на специјализирана опрема, производи, потрошен материјал и услуги.

Vanguard Healthcare Solutions е компанија за медицинска технологија која соработува со даватели на здравствени услуги во ОК и Европа речиси 20 години.

Обезбедуваме високо обучен персонал за поддршка и висококвалитетни привремени клинички средини, како што се операциони сали, апартмани за ендоскопија, дневна хирургија, клиники и простор на одделот за да им помогнеме на давателите на здравствени услуги, вклучително и NHS, да го зголемат капацитетот на пациентите и клиничкиот простор. Ова може да помогне во намалувањето на времето на чекање на постапката.

Мобилните клинички единици Vanguard можат да го зголемат клиничкиот капацитет и во планирани и во итни ситуации.

Од своето седиште во Наас, Ко. Килдер, Ирска, Accuscience обезбедува комплетна услуга за продажба, маркетинг и дистрибуција во комбинација со поддршка од тим од сервисни инженери на национално ниво. Accuscience промовира, продава и поддржува разновиден опсег на лабораториска опрема и потрошен материјал, решенија за медицинска технологија, тестирање на точка на грижа (POCT), хируршки производи, решенија за следење крв, опрема за трансфузија на крв, реагенси и услуги.

Од своето основање во 1982 година, Accuscience е водечки снабдувач на специјализирана опрема, производи, потрошен материјал и услуги, постојано настојувајќи да понуди најдобар производ во својата класа на пазарот заедно со динамични комерцијални решенија за јавните и приватните болници, центрите за трансфузија на крв, фармацевтските Производители и академија низ ОК и Ирска. Медицинските и научните оддели се поддржани од услугата „Испорака до клупа“ со целосна покриеност на животниот циклус на производот, вклучувајќи пуштање во работа, инсталација, превентивно одржување, калибрација, обука, валидација и сеопфатни опции за покривање на договорот.

Споделете го ова:

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на European Healthcare Design 2024

Излагаме на Европскиот дизајн за здравствена заштита 2024 година на Кралскиот колеџ за лекари, Лондон од 10-ти до 12-ти јуни.
Прочитај повеќе

Нашата изложба во Healthcare Estates 2023 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 10-ти и 11-ти октомври 2023 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница