Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Прва операција на отворено срце во мобилна операциона сала.

10 јули, 2019 година
< Назад на вести
„Театарот ги надмина очекувањата“

Q-битал, меѓународната група на Vanguard Healthcare Solutions со седиште во ОК, обезбеди пренослив операциона сала до болницата Алфред (Мелбурн, Австралија) - една од најголемите болници во земјата.

Инсталацијата, која се случи откако бура оштети еден од основните театри во болницата, хирурзите го завршија она што се верува дека е прво светско - преземање операција на отворено срце во мобилна операциона сала.

Професорот Пол Мајлс, директор за анестезија и периоперативна медицина во болницата, го опиша решението како „иновативно“ и рече дека инсталацијата на театарот спасила бројни пациенти од чекање со недели или месеци за нивните процедури.

Q-bital дизајнира и гради мобилни решенија за здравствена заштита, вклучително и театри со ламинарен тек, кои се користат низ целиот свет за да создадат дополнителен капацитет за болниците кои можеби го обновуваат или ажурираат својот имот или следат вонредна состојба. Единиците се целосно мобилни и можат да се транспортираат по копно и море.

Театарот за ламинарен тек беше испорачан од ОК, завршувајќи патување од 15.500 милји по море во текот на 50 дена. Тој беше функционален неколку дена по неговото пристигнување во Австралија по темелен процес на пуштање во работа и тестирање. Преносливиот пакет беше опширно модифициран за да се приспособи на операција на отворено срце.

Професорот Мајлс рече: „Првото нешто што требаше да направиме беше да размислиме за безбедноста. Сакавме да извршиме сесии за симулација за тројно да провериме дека сè е во ред. Театарот ги надмина очекувањата и по темелниот пробен процес, персоналот започна со лесни операции таму.

„Почнавме со некои случаи на операција на отворено срце и тие поминаа навистина добро; тоа е првпат да се направи операција на отворено срце во овој тип на пренослива операциона сала според моите сознанија во светот“.

Додека просторот беше модифициран за да се грижи за операциите на отворено срце, персоналот во болницата се согласи дека може да биде приспособен за да одговара на другите видови процедури.

Театарот остана во Алфред се додека не заврши поправката на болницата. Оттаму ќе се движи низ Австралија врз основа на тоа каде е најпотребно.

Стив Пик, директор за испорака и развој во Q-bital, рече: „Q-bital се среќни што работат заедно со Алфред во оваа наша прва соработка во Австралија. Да се види дека театарот за ламинарен тек се користи на овој начин е фантастично и покажува колку овие единици можат да бидат разновидни и како можат успешно да се користат за најсложените процедури.

„Театрите како овие можат да понудат брзо решение и тоа нуди флексибилност и преносливост за болниците на кои можеби им е потребна дополнителна операциона сала на локација на која можеби не и требаше во минатото“.

 

 

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Искуството во оперативниот театар Vanguard

Вторник 28 февруари и среда 1 март | 09:00-17:00 Болница Квин Мери, Лејн Роехемптон, Роехемптон, Лондон SW15 5PN
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница