Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Kirurgjia e parë në zemër të hapur në një ambient të sallës operative të lëvizshme.

10 Korrik, 2019
< Kthehu te lajmet
"Teatri i tejkaloi pritjet"

Q-bital, krahu ndërkombëtar i Vanguard Healthcare Solutions me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, ofroi një portativ sallë operacioni në spitalin Alfred (Melburn, Australi) - një nga spitalet më të mëdhenj të vendit.

Instalimi, i cili u zhvillua pasi një stuhi dëmtoi një nga teatrot kryesore të spitalit, kirurgët kanë përfunduar atë që besohet të jetë e para në botë - duke ndërmarrë një operacion në zemër të hapur në një mjedis të sallës operative të lëvizshme.

Profesor Paul Myles, Drejtor i Anestezisë dhe Mjekësisë Perioperative të spitalit, e përshkroi zgjidhjen si "novative" dhe tha se instalimi i teatrit shpëtoi pacientë të shumtë nga pritjet me javë apo muaj për procedurat e tyre.

Q-bital harton dhe ndërton zgjidhje mobile të kujdesit shëndetësor, duke përfshirë teatrot e rrjedhës laminare, të cilat përdoren në të gjithë botën për të krijuar kapacitet shtesë për spitalet që mund të rinovojnë ose përditësojnë pronën e tyre ose pas një urgjence. Njësitë janë plotësisht të lëvizshme dhe mund të transportohen nga toka dhe deti.

Teatri i rrjedhës laminare u dërgua nga Britania e Madhe, duke përfunduar një udhëtim 15,500 miljesh nga deti mbi 50 ditë. Ai ishte funksional brenda disa ditësh nga mbërritja e tij në Australi pas një procesi të plotë komisionimi dhe testimi. Kompleti portativ u modifikua gjerësisht për të akomoduar operacionin në zemër të hapur.

Profesor Myles tha: “Gjëja e parë që duhej të bënim ishte të merrnim parasysh sigurinë. Ne donim të kryenim seanca simulimi për të kontrolluar tre herë gjithçka ishte në rregull. Teatri i tejkaloi pritshmëritë dhe pas një procesi të plotë prove, stafi filloi operacionet e lehta atje.

“Ne filluam me disa raste të kirurgjisë në zemër të hapur dhe ato shkuan shumë mirë; është hera e parë që kryhet një operacion në zemër të hapur në këtë lloj sallone operative portative, sipas njohurive të mia në botë.”

Ndërsa hapësira u modifikua për t'u kujdesur për operacionet me zemër të hapur, stafi në spital ra dakord se mund të përshtatej për t'iu përshtatur llojeve të tjera të procedurave.

Teatri qëndroi në The Alfred derisa puna e riparimit përfundoi në spital. Nga atje, ai do të lëvizë nëpër Australi bazuar në vendin ku është më i nevojshëm.

Steve Peak, Drejtor i Dorëzimit dhe Zhvillimit në Q-bital, tha: “Q-bital janë të kënaqur që punojnë së bashku me The Alfred në këtë bashkëpunim tonë të parë në Australi. Të shikosh se teatri i rrjedhës laminare që përdoret në këtë mënyrë është fantastike dhe tregon se sa të gjithanshme mund të jenë këto njësi dhe si mund të përdoren me sukses për procedurat më komplekse.

"Teatrot si këto mund të ofrojnë një zgjidhje të shpejtë dhe që ofron fleksibilitet dhe transportueshmëri për spitalet të cilët ndoshta kanë nevojë për një sallë operative shtesë në një vend që ndoshta nuk ka pasur nevojë për të në të kaluarën."

 

 

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Përvoja e Teatrit Operativ Vanguard

E martë 28 shkurt dhe e mërkurë 1 mars | 09:00-17:00 Spitali Queen Mary, Roehampton Lane, Roehampton, Londër SW15 5PN
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe