Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Adresimi i hendekut kritik në kujdesin ndaj kancerit: Si qendrat diagnostikuese të komunitetit mund të përmirësojnë aksesin në shqyrtimin e kancerit

12 Shtator, 2021
< Kthehu te lajmet
Ofruesve të pajisjeve klinike të specializuara të lëvizshme dhe modulare me përvojë duhet t'u besohet të mbështesin qeverinë vendore dhe organizatat e kujdesit shëndetësor nëse ambiciet e NHS për të mbyllur hendekun kritik në Kujdesin për Kancerin duhet të përmbushen.

Mbështetja e kujdesit zgjedhor është bërë një nga sfidat më të ngutshme të shëndetit publik në MB. Bashkë me barrën e kujdesit për të prekurit nga Covid-19, presioni mbi NHS për të menaxhuar tejkalimin e pacientëve që kërkojnë kujdes urgjent diagnostik dhe klinik nuk ka qenë kurrë më i madh. Në të vërtetë, listat e pritjes kanë arritur një rekord prej 14 vitesh 5.5 milionë njerëz, Komiteti i Shëndetësisë dhe Kujdesit Social të Dhomës së Përbashkët dëgjuar në fillim të kësaj jave; 10 për qind e të cilëve besohet se kanë pritur më shumë se 52 javë për operacione dhe procedura rutinë. Megjithëse vonesat diagnostikuese nuk janë ndjerë në mënyrë të barabartë – listat e pritjes janë më të larta në zonat më të privuara ku ndikimi i pandemisë ka qenë më i madh – është e qartë se diagnostifikimi dhe trajtimi po evoluojnë me shpejtësi, në shkallë të ndryshme, në të gjithë vendin.

Degëzimet e pandemisë në diagnostikimin e kancerit dhe zbulimin e hershëm janë veçanërisht të mprehta: Macmillan beson se ka përafërsisht 50,000 'diagnoza të munguara' për pacientët me kancer; me fjalë të tjera, ata që nuk kanë qenë në gjendje të aksesojnë testimin diagnostik gjatë 12 muajve të fundit. Më keq akoma, organizata bamirëse ka paralajmëruar se numri i pazgjidhur mund të rritet me pothuajse 4,000 diagnoza të munguara çdo muaj nëse referimet dhe ekzaminimet nuk kthehen në nivelet para pandemisë.

Është e vështirë të nënvlerësohet ndikimi i vonesave në testimin diagnostik te njerëzit që jetojnë me kancer. Së pari dhe më kryesorja, ul shanset e tyre për të mbijetuar, me një studim të publikuar së fundmi mbi kancerin e mushkërive që zbuloi një rritje prej 16 për qind të vdekshmërisë kur koha midis diagnozës dhe operacionit është më e gjatë se 40 ditë. Studimet kanë zbuluar gjithashtu dëmet e shkaktuara në mirëqenien emocionale dhe shëndetin mendor e fizik, ku disa pacientë janë detyruar të ndjekin vetëm konsultat, ndërsa të tjerë kanë luftuar me izolimin e shkaktuar nga takimet në distancë.

Për sa kohë që numri i mbetur i kujdesit zgjedhor vazhdon të rritet, nevoja urgjente për të identifikuar zgjidhjet për ta trajtuar atë nuk mund të jetë më e qartë. Në të vërtetë, vetë NHS e ka njohur rëndësinë e reformimit dhe zgjerimit të shërbimeve diagnostikuese për të përmbushur kërkesën në rritje. Një raport nga Sir Mike Richards i porositur nga NHS vitin e kaluar - Diagnostifikimi: Rimëkëmbja dhe Rinovimi – argumenton se pandemia e ka bërë të qartë “nevojen për të riparuar mënyrën se si ofrohen shërbimet tona diagnostike” në mënyrë që të “përmirësohen rezultatet për pacientët me kancer dhe kushte të tjera serioze”.

Një pjesë e kësaj zgjidhjeje duhet të përfshijë padyshim përhapjen e shpejtë të Qendrave Diagnostike Komunitare (CDH) duke përdorur metoda moderne të ndërtimit, aftësitë e diagnostikimit modular do të jenë vendimtare në mbështetjen e ambicieve të NHS për të parandaluar dhe zbuluar më mirë kanceret dhe në fuqizimin e komuniteteve lokale për të marrë kontroll më të madh të tyre. shëndetin e vet. Të njohura edhe si 'one stop shops', CDH-të mund të jenë gjithashtu objekte të lëvizshme të dizajnuara në mënyrë unike për të lehtësuar presionin mbi mjediset akute nëpërmjet ofrimit të lehtësirave të sigurta Covid për pacientët e cenueshëm – përfshirë ata me kancer – për të hyrë në shërbimet shëndetësore.

Kjo qasje transformuese ndaj kujdesit shëndetësor do t'i mundësojë NHS-së të arrijë zbulimin dhe parandalimin e hershëm, përmes rritjes së shkallës dhe shkallës me të cilën kanceret mund të identifikohen në krahasim me objektet tradicionale me tulla dhe llaç. Kështu, investimi në CDH dhe ndarja e kujdesit akut nga ai zgjedhor do t'u mundësojë profesionistëve shëndetësorë që jo vetëm të vazhdojnë luftën e tyre kundër pandemisë, por gjithashtu të merren me ngarkesën e kujdesit zgjedhor dhe, më pas, të përmirësojnë qasjen tonë të përgjithshme për përmirësimin e shëndetit publik.

Duke zhvilluar përvojë të gjerë në punën në depistimin e kancerit, shëndetin e grave, endoskopinë dhe imazherinë, Vanguard ka ekspertizën e nevojshme për të ofruar CDH shpejt dhe me efikasitet. Në të vërtetë, ofruesve të pajisjeve klinike të specializuara të lëvizshme dhe modulare me përvojë duhet t'u besohet të mbështesin qeverinë vendore dhe organizatat e kujdesit shëndetësor nëse ambiciet e NHS për të mbyllur hendekun kritik në Kujdesin për Kancerin duhet të përmbushen.

Klikonikëtupër të parë një video rreth qendrave diagnostikuese të komunitetit Vanguard.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe