Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Prof Sir Mike Richards bën thirrje që testet të ofrohen në një shumëllojshmëri më të gjerë vendndodhjesh, duke përdorur njësi celulare

16 Tetor, 2019
< Kthehu te lajmet
Publikimi i sotëm i raportit të titulluar "Shqyrtimi i pavarur i programeve të shqyrtimit të të rriturve në Angli" nga Prof Sir Mike Richards thekson qartë se duhet të ketë akses më të lehtë në programet e shqyrtimit të NHS në Angli, duke përfshirë përdorimin e njësive celulare.

Publikimi i sotëm i raportit të titulluar "Shqyrtimi i pavarur i programeve të shqyrtimit të të rriturve në Angli" nga Prof Sir Mike Richards thekson qartë se duhet të ketë akses më të lehtë në programet e shqyrtimit të NHS në Angli, duke përfshirë klinikat e mbrëmjes dhe fundjavës, të ofruara në një shumëllojshmëri më të gjerë vendndodhjet, duke shfrytëzuar njësitë e lëvizshme.

Qeveria i kishte kërkuar Sir Mike që të shikonte pesë programet e të rriturve që mbulojnë kancerin dhe kushtet e tjera, veçanërisht:

  • kanceri i zorrëve (burra dhe gra të moshës 60 deri në 74 vjeç, ose nga 55 vjeç në disa zona pilot)
  • kanceri i qafës së mitrës (gratë nga 25 deri në 64 vjeç)
  • kanceri i gjirit (gratë nga 50 deri në 71 vjeç)
  • aneurizmat e aortës abdominale (një dobësi në enën kryesore të gjakut që furnizon zemrën) (burra të moshës 65 vjeç)
  • ekzaminimi i syve diabetik

Rreth 15 milionë njerëz ftohen të marrin pjesë në këto programe shqyrtimi çdo vit - por pak më shumë se 10 milionë e pranojnë ftesën. Marrja për shqyrtimin e kancerit të zorrëve është më e ulëta, nën 60%.

Promovimi i komoditetit është një nga pikat kryesore të përmendura në raport, i cili thotë:

"Këta njerëz kanë më shumë gjasa të shfrytëzojnë mundësitë e shqyrtimit nëse ekzaminimi mund të bëhet më i përshtatshëm."

Ky supozim është konfirmuar nga studiuesit në Kolegji Universitar i Londrës të cilët kanë treguar se rreth gjysma e atyre që nuk frekuentojnë kontrollin e qafës së mitrës synojnë të kontrollohen.

Sir Mike sugjeron që për të arritur norma më të larta pjesëmarrjeje, të cilat përfundimisht çojnë në përmirësimin e rezultateve të pacientit, duhet të bëhen disa ndryshime duke përfshirë:

  • Ofroni disa nga testet nëpërmjet njësitë e lëvizshme në parkingjet e supermarketeve dhe në klinika të tjera shëndetësore, si qendrat e shëndetit seksual për kontrollin e qafës së mitrës
  • Hapja në fundjavë dhe në mbrëmje
  • Fushata të mëtejshme të angazhimit publik

Raporti është pranuar gjerësisht me shefin ekzekutiv të NHS Angli, Simon Stevens, duke thënë se ato ishin "rekomandime të arsyeshme" që do të zbatoheshin. Mbështetje për kancerin Macmillan gjithashtu dha mbështetjen e tij për rekomandimet, duke thënë se ato duhet të zbatohen "urgjentisht".

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe