Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Lista e pritjes së endoskopisë është rritur 44% në krahasim me vitin e kaluar

9 Korrik, 2020
< Kthehu te lajmet
Të dhënat e ONS të publikuara sot për kohën e pritjes diagnostikuese tregojnë se lista totale e pritjes për procedurat e endoskopisë arriti një rekord 180,000 në maj, që përfaqëson një rritje prej 441 TP4T në maj 2019

Të dhënat ONS publikuar sot për kohët e pritjes diagnostikuese tregojnë se lista totale e pritjes për procedurat e endoskopisë arriti në 180,000 rekord në maj, që përfaqëson një rritje prej 44% në maj 2019. Edhe pse aktiviteti total është rritur në krahasim me muajin e kaluar dhe është rritur me 651 TP4T në prill, numri total i procedurave endoskopike, përfshirë Kolonoskopinë, Flexi Sigmoidoskopinë, Cistoskopinë dhe Gastroskopinë, ishte dukshëm nën nivelin normal. Në maj 2020, aktiviteti ishte 811 TP4T në rënie krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Ky nivel më i ulët i aktivitetit ka pasur një ndikim thelbësor në listat e pritjes së endoskopisë. Numri i përgjithshëm i pacientëve që tani presin për një endoskopi është 180,000, krahasuar me nivelin 120-130,000 që kemi parë gjatë 12 muajve të fundit.

Ndërsa listat e pritjes janë rritur, ndikimi më i rëndësishëm ka qenë në kohën që pacientët janë duke pritur për procedura, me numrin që presin më shumë se 6 javë për një procedurë që u rrit nga rreth 11,000 në maj të vitit të kaluar në rreth 120,000. Si përqindje e të gjithë pacientëve në listën e pritjes, 6 javë + pritje përbënin 9% nga të gjithë ata që prisnin në maj 2019, dhe kjo tani është rritur në 66%! Është e pashmangshme që lista të vazhdojë të rritet. Ndërsa aktiviteti në qershor ka të ngjarë të jetë rritur më tej, disa nuk kanë qenë në gjendje të rifillojnë ende procedurat rutinë, dhe ato që kanë po funksionojnë shumë nën kapacitetin e mëparshëm për shkak të masave më të rrepta të kontrollit të infeksionit që u është kërkuar të zbatojnë.

Rritja e kohës së ndërprerjes ndërmjet procedurave për të lejuar ndryshime shtesë të ajrit, pastrimin dhe ndryshimin e personelit brenda dhe jashtë PPE-ve të përmirësuara, kanë ndikuar, siç ka pasur edhe kërkesa për distancimin social dhe nevoja për të ruajtur një ndarje midis zonave Covid dhe jo-Covid. brenda spitaleve.

Diçka që nuk mund ta shohim në të dhënat e ONS është sasia e referimeve që mungojnë për procedurat endoskopike. Qasja në kujdesin parësor është zvogëluar gjatë muajve të fundit dhe nuk ka dyshim se shumë pacientë do ta kenë shtyrë vizitën e tyre te mjeku i përgjithshëm gjatë pandemisë Covid-19. Kjo do të ndikojë në listat e pritjes në muajt e ardhshëm, pasi niveli i referimeve do të fillojë të rritet përsëri në nivele normale.

A ka NHS kapacitete të mjaftueshme endoskopike për të përballuar ngarkesën e mbetur dhe për ta ulur listën e pritjes 6 javë në nivele më të pranueshme në të ardhmen e afërt, duke pasur parasysh nivelet më të ulëta të produktivitetit? Ndoshta jo.

Një zgjidhje mund të jetë sjellja e zgjidhjeve të përkohshme të infrastrukturës fleksibël, të tilla si suitat e endoskopisë mobile ose modulare, për një kohë të kufizuar. Këto kanë përfitimin e shtuar se janë në gjendje të ofrojnë një 'vend të ftohtë' të pavarur, me repart të rikuperimit dhe ambiente dekontaminimi, ngjitur me ndërtesën kryesore të spitalit, duke minimizuar çdo rrezik Covid-19 për pacientët dhe duke i siguruar ata se është e sigurt për të marrë pjesë. procedurat.

Kontaktoni për të mësuar më shumë rreth tonë suita endoskopie celulare .

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Nuffield Health Tees Hospital dhe Vanguard fillojnë ndërtimin e dy sallave të reja operative për të ndihmuar NHS dhe pacientët privatë

Ndërtimi ka nisur për të krijuar dy salla të reja operative në Spitalin Nuffield Health Tees, pjesë e bamirësisë më të gjerë Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions po udhëheq në ndërtimin e shtrirjes dykatëshe të ndërtuar me qëllim për të strehuar dy salla operative moderne dhe të bollshme, duke zëvendësuar dy salla operative ekzistuese 43-vjeçare të spitalit.
Lexo më shumë

Vanguard mund të ndihmojë në trajtimin e mungesës së aksesit në sallonet e operacionit, të identifikuara nga RCS

Regjistrimi i fuqisë punëtore kirurgjikale RCS 2023 tregon se problemet me aksesin në sallonet e operacionit po kontribuojnë në kohët e gjata të pritjes për trajtim spitalor në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar
Lexo më shumë

Vanguard po sjell një teatër operativ të rrjedhës Laminar në The Operating Theaters North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 shkurt 2024, Stadiumi Etihad, Mançester
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe