Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Ndikimi i fshehur i Covid-19 në listat e pritjes

21 Korrik, 2020
< Kthehu te lajmet
Javën e kaluar, Shoqata Mjekësore Britanike (BMA) ka publikuar një raport që përshkruan vlerësimet e tyre rreth 'ndikimit të fshehur' të pandemisë Covid-19 në listat e pritjes.

Javën e kaluar, Shoqata Mjekësore Britanike (BMA) ka publikoi një raport duke përshkruar vlerësimet e tyre rreth 'ndikimit të fshehur' të pandemisë Covid-19 në listat e pritjes.

BMA ka shikuar shifrat e ofruara nga NHS England dhe i ka krahasuar ato me shifra ekuivalente për dy vitet e fundit, për të arritur në vlerësime të reja për madhësinë e mundshme të ngarkesës së mbetur.

Shifrat e tyre tregojnë se ka pasur 1.5 milionë më pak pranime me zgjedhje se normalja gjatë periudhës prill-qershor dhe deri në 2.6 milionë më pak frekuentime ambulatore, ndërsa mungesa e referimeve për anulime urgjente vlerësohet në 280,000.

Pritjet më të gjata tashmë kanë një ndikim negativ në jetën e pacientëve. Disa kanë humbur vlerësimin dhe diagnozën jetësore ose do të kenë dhimbje të konsiderueshme. Pacientët, kujdesi i të cilëve konsiderohet jo urgjent, si ata që presin një zëvendësim të gjurit ose operacionin e kataraktit, gjithashtu do të vuajnë – veçanërisht pacientët e moshuar që humbasin cilësinë e jetës në vitet e fundit të jetës së tyre.

BMA i ka bërë thirrje qeverisë të përcaktojë, në terma praktike, se si do të menaxhohet diferenca e mbetur, si dhe afatet kohore për atë që do të arrihet dhe kur, dhe thekson se NHS do të kërkojë burime shtesë për të pasur kapacitet të mjaftueshëm për t'u marrë me ngecja ndërkohë që vazhdon të ofrojë kujdes për pacientët me COVID.

Infrastruktura fleksibël e kujdesit shëndetësor, si celulare ose modulare sallat e operacionit dhe repartet, duhet të jetë pjesë e zgjidhjes. Këto ambiente mund të ofrojnë kapacitet shtesë si një 'vend i ftohtë' i pavarur ngjitur me ndërtesën kryesore të spitalit, duke shtuar kapacitetin e nevojshëm, duke minimizuar çdo rrezik Covid-19 për pacientët dhe duke i siguruar ata se është e sigurt për të ndjekur procedurat.

Qeveria skoceze njoftoi kohët e fundit se do të përdorte njësitë e endoskopisë celulare si një nga mënyrat që synon të rrisë kapacitetin në mënyrë që të përballet në mënyrë efektive me ngarkesën e mbetur të endoskopisë. Gama e gjerë e njësive të lëvizshme dhe modulare të Vanguard mund të konfigurohet shumë shpejt për të ofruar kapacitet shtesë për pothuajse çdo procedurë kirurgjikale, si dhe endoskopinë, për të ndihmuar në uljen e listave të pritjes.

Dokumenti BMA mund të shkarkohet duke vizituar këtë lidhje.

https://www.bma.org.uk/news-and-opinion/the-hidden-impact-of-covid-19

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe