Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Флексибилните здравствени установи го намалуваат времето на одговор на брзата помош

10 јануари 2023 година
< Назад на вести
Потребни се брзо распоредени решенија за да се намалат времето на чекање на пациентите со А и Е и времето на одговор на брзата помош.

Потребен е дополнителен простор за кревет за да се намали времето на чекање на пациентите со А и Е и времето на одговор на брзата помош и позитивно да се влијае на пошироките области на болницата. Во услови на таква итна потреба, потребни се брзо распоредени решенија.

Флексибилни здравствени простори, како што се одделенија и Единици за полесни повреди (MIUs) може брзо да се лоцираат и да се пуштат во употреба надвор од главниот оддел за итни случаи за да се создаде дополнителен капацитет. Овие можат да бидат дизајнирани по нарачка на потребите на болницата, обезбедувајќи дека се задоволуваат единствените, итни потреби. Регенеративната природа на овие решенија обезбедува значителна дополнителна придобивка. Штом ќе се намали зимскиот притисок, овие капацитети може лесно да се трансформираат, преместуваат или заменат за да го задоволат следниот највисок приоритет, можеби адресирање на заостанатите работи во ендоскопија и елективна хирургија.

Flexible healthcare facilities reduce ambulance response times

Vanguard Healthcare Solutions има искуство со успешно инсталирање објекти за да го зголеми капацитетот на A&E. Беше инсталирана клиника на Болница Саутмед да се решат на претстојните зимски притисоци и постојано зголемување на оптоварувањата на капацитетот на болниците насекаде, отежнати од тековната пандемија COVID-19. North Bristol NHS Trust бараше брзо и ефикасно решение за проширување на главниот оддел за A&E. Тоа се состоеше од простор за чекање пациенти, соби за консултации, гипсена соба, чисти и валкани помошни простории, тоалет и продавница за чистење. Клиничкиот дизајн на установата го подобри протокот на пациенти и придонесе за значително намалување на времето на чекање А и Е во болницата. Установите како оној што се користи во Southmead може да примаат пациенти во рок од неколку недели од првото испитување.

Како што беше случајот со болницата Southmead, флексибилните здравствени простори не само што го ублажуваат стресот на главниот оддел за A&E, туку имаат и позитивен ефект врз пошироките области на болницата. На BMA го образложи ова прашање и влијанието што го има на целата болница, не само на одделите за A&E, преку илустрација на патувањето на пациентот: Итен пациент пристигна во театарски апартман директно од амбулантата. Бидејќи амбулантното возило не може да го преточи пациентот на A&E, на пациентот веројатно му недостасуваат клучни ставки од нивната задолжителна контролна листа за кино (на пример, чорапи за компресија), што предизвикува доцнење во списокот за итни кина на CEPOD додека се потребни дополнителен персонал и ресурси за осигурајте се дека пациентот е подготвен за театар. Доколку постоеше дополнителен простор за кревет во главниот оддел за A&E во кој може да се преточи амбулантата, пациентот, недоволно опремен и неподготвен за операција, немаше да мора да зафаќа критичен простор за хируршки кревет и затоа ќе ги одложи идните изборни операции.

Недостатокот на простор за кревет е можеби најакутно почувствуван и најчесто нагласен во A&E, но е проблем во текот на трустот на NHS, со тоа што недостигот на секој оддел има удар-на ефект врз другите области. Недостатокот на социјална грижа ја влошува ситуацијата. Ако не постои пакет за нега, може да се одлучи дека некој што е доволно медицински за да ја напушти болницата е побезбеден да остане на место. Vanguard Healthcare Spaces може да обезбеди дополнителна флексибилност, чии придобивки се гледаат низ довербата.

Vanguard обезбедува мобилни и модуларни капацитети. Мобилните телефони може да се пуштат во употреба во рок од неколку недели откако ќе се нарачаат и да бидат во функција подолги периоди или да се заменат со друга мобилна единица како што се менуваат барањата. Модуларни објекти се изградени според спецификацијата на клиентите. Тие имаат бесконечен опсег по големина и сложеност и можат да се завршат за неколку месеци, многу побрзо од објектите изградени со традиционални методи на градба.

Најдоброто одговарање на барањата на болницата може да се постигне со комбинирање на модуларни и мобилни елементи. Vanguard инсталираше решение со мешан модалитет за Кралската амбуланта во Единбург во 2019 година, кога раководството на болницата откри дека луѓе чекаат во А и Е со услови што може да се лекуваат на друго место во здравствениот систем. Блиску до одделот A&E, Vanguard обезбеди Единица за помали повреди (MIU) користејќи мобилно операционо сало со ламинарен проток во комбинација со модуларни згради во кои се наоѓаше простор за прием и чекање, простории за третман, чисти и валкани помошни простори и соблекувална. Важен услов беше единицата да биде достапна од постојниот оддел за A&E, нешто што беше постигнато преку изградба на наменски изградена патека што ќе ги спои двата одделенија.

Откако беше инсталиран, објектот имаше моментално позитивно влијание. Во текот на првиот час, повеќе од 20 пациенти беа пренасочени од A&E. Дневно, помеѓу 80 и 100 пациенти се лекуваа во МИУ за низа полесни повреди како што се фрактури, повреди на меките ткива и каснувања. МИУ на самото место го намали времето кога луѓето чекаат да бидат видени и го намали притисокот врз креветите во главната болница.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница