Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Spire Healthcare, Norwich

Një zgjidhje shtesë e kapacitetit kirurgjik është instaluar në Spire Norwich për të ndihmuar në trajtimin e ngarkesës së mbetur të kujdesit akut të ofruesit privat.

Nevoja

Spire Norwich është ofruesi kryesor privat i kujdesit shëndetësor në zonën e Norfolk. Ekzistojnë tre spitale akute të NHS në të gjithë rajonin, por vendndodhjet e tyre dhe natyra rurale e qarkut, do të thotë se distanca mund të jetë një faktor për njerëzit që zgjedhin se ku t'i kryejnë procedurat e tyre me shumë pacientë që zgjedhin të ndjekin një opsion të financuar në mënyrë të pavarur.

Edhe para pandemisë spitali, për shkak të kërkesës së lartë për shërbimet e tij, kishte kufizime në kapacitet. Spitali funksiononte në fundjavë, shpesh gjashtë ditë në javë. Megjithatë, si një ofrues privat, Spire donte të ishte në gjendje të ofronte sa më shumë zgjedhje për sa i përket ditëve dhe orareve për procedurat. Ishte e qartë kur u shfaq pandemia dhe ndikimi i saj në shërbimet shëndetësore u bë i qartë se kërkesa e ardhshme për shërbimet në Spire Norwich do të mbetej e lartë dhe përfundimisht do të rritej.

Spitali donte një zgjidhje e cila do të rriste kapacitetin e tij për të kryer një sërë procedurash që mund të konceptoheshin, dorëzoheshin dhe viheshin në punë në një kohë sa më të shkurtër.

Plani

Spire Norwich kishte tre salla operative ekzistuese dhe donte të instalonte një të katërt në mënyrë sa më efikase. Organizata tashmë po punonte në partneritet me Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard në Spire Liverpool dhe e dinte se zgjidhjet e saj mobile dhe modulare kishin qenë efektive në shtimin e kapaciteteve, në një mjedis cilësor. për kolegët.

Spire Norwich dhe Vanguard filluan të flisnin se cilat opsione ishin të disponueshme për të krijuar kapacitet shtesë në spital në nëntor 2020. Instalimi filloi në shkurt 2021 dhe teatri u ndez në prill 2021, gjithsej pesë muaj nga koncepti në aktivitetin operacional.

Zgjidhja Vanguard

Me presionin e kohës dhe hapësirës, ekipi në Vanguard punoi ngushtë me Spire Norwich dhe pronat e tyre, ekipet klinike dhe menaxheriale për të krijuar një zgjidhje modulare me porosi për të përmbushur nevojat e tyre specifike. Vanguard i instaluar a teatër i lëvizshëm i rrjedhës laminare e cila mund të përdoret për të kryer një sërë procedurash dhe një zonë magazinimi me porosi me korridor të ndërtuar për qëllim që lidhet me ndërtesën ekzistuese.

Vendndodhja e teatrit të ri ishte e rëndësishme pasi duhej të ishte afër mbështetjes klinike ekzistuese për të siguruar sigurinë optimale. Për ta vendosur atë në pozicion, një vinç 52 metra ishte i nevojshëm për ta vendosur atë në vend për shkak të topografisë sfiduese të vendit.

Rezultati

Teatri përfaqëson një investim vjetor prej 1.4 milion £ për Spire Norwich. Ai trajton rreth 30 pacientë plus një javë dhe përdoret për një sërë disiplinash të ndryshme dhe procedura kirurgjikale ditore, duke përfshirë procedurat oftalmologjike, ortopedike dhe gastroenterologjike. Është përdorur edhe për rastet e kancerit të gjirit. Ai ka zgjeruar kapacitetin e spitalit për të trajtuar me shpejtësi pacientët me financim privat, procedurat e të cilëve duhej të shtyheshin nga pandemia.

Spire Norwich ka trajtuar më shumë se 20,000 pacientë lokalë gjatë rrjedhës së pandemisë, të cilëve përndryshe do t'u vonohej trajtimi ose diagnoza, dhe teatri do të përdoret gjithashtu për t'u kujdesur për pacientët e NHS, duke ndihmuar në reduktimin e kohës së pritjes dhe madhësisë së përgjithshme. Lista e pritjes.

Nayab Haider, Drejtor Spitali në Spire Norwich, tha: “Ne jemi absolutisht të kënaqur me rezultatet që kemi mundur të arrijmë si rezultat i këtij partneriteti me Vanguard. Ne kemi qenë në gjendje të ofrojmë procedura thelbësore për rreth 130 persona shtesë në muaj dhe për një spital të përmasave tona, që është mjaft domethënëse.

“Në Norfolk ne kemi një profil demografik më të vjetër dhe të vjetër, dhe ka shumë komunitete rurale, kështu që nuk është gjithmonë e lehtë për njerëzit që të hyjnë në spitalet akute të NHS. Ata gjithashtu përballen me kohë më të gjata pritjeje pasi presioni është nën NHS në përpjekjen për të adresuar ngarkesën e shkaktuar nga pandemia.

“Disa njerëz do të mendojnë se çfarë është më e rëndësishme, një festë apo shëndet, dhe më shumë po zgjedhin shëndetin. Falë këtij teatri, ne jemi në gjendje t'u ofrojmë një zgjedhje cilësore që ata të zgjedhin të bëjnë procedurën e tyre private. Kjo në vetvete çliron kapacitetin brenda NHS.

“Puna me Vanguard ka qenë një proces i vërtetë bashkëpunimi dhe i gjithë ekipi ynë nga Menaxheri i Repartit te Infermierët, ekipi i teatrit dhe të tjerët u përfshinë për t'u siguruar që teatri të përmbushte nevojat e tyre klinike.

“Ne kemi pasur mbështetje të shkëlqyer në çdo fazë; nga Maxine Lawson Menaxheri ynë i Llogarisë, i cili ishte i dobishëm për t'u siguruar që gjithçka të shkonte pa probleme, te Scott Horsley, i cili mbështeti ekipin tonë klinik. Kjo ka qenë gjithashtu mbështetje e vazhdueshme. Ka qenë një partneritet kaq i suksesshëm që tani po shikojmë projektin tonë të ardhshëm; ky teatër do të ishte në funksion për një vit, por ne do të dëshironim ta zgjeronim. Ne po kërkojmë të zgjerojmë teatrin në mënyrë që të kemi më shumë hapësirë dhe të mund të kryejmë punë më komplekse.

“Ky është përfitimi i zgjedhjes së një zgjidhjeje si kjo; është fleksibël dhe ekipi Vanguard gjithmonë punon me ne për t'u siguruar që zgjidhja që ata ofrojnë është duke përmbushur më së miri nevojat tona – dhe në fund të fundit – të pacientit.”

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe