Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Spire Healthcare, Норвич

Дополнително решение за хируршки капацитет е инсталирано во Spire Norwich за да помогне во справувањето со акутната нега на приватниот оператор.

Потребата

Спајр Норвич е главен приватен давател на здравствена заштита во областа Норфолк. Постојат три акутни болници на NHS ширум регионот, но нивните локации и руралната природа на округот значи дека растојанието може да биде фактор за луѓето да изберат каде да ги направат своите процедури при што многу пациенти одлучуваат да следат независно финансирана опција.

И пред пандемијата болницата, поради големата побарувачка за нејзините услуги, имаше ограничувања на капацитетот. Болницата работеше за време на викендите, често шест дена во неделата. Сепак, како приватен провајдер, Spire сакаше да може да понуди што поголем избор во однос на деновите и времето за процедури. Беше јасно кога се појави пандемијата и нејзиното влијание врз здравствените услуги стана јасно дека идната побарувачка за услугите во Spire Norwich ќе остане висока и на крајот ќе се зголеми.

Болницата сакаше решение кое ќе го зголеми нејзиниот капацитет за спроведување низа процедури кои би можеле да се конципираат, испорачаат и пуштат во употреба за што е можно пократко време.

Планот

Spire Norwich имаше три постоечки операциони сали и сакаше да инсталира четврта што е можно поефикасно. Организацијата веќе работеше во партнерство со Vanguard здравствени решенија во Spire Liverpool и знаеше дека неговите мобилни и модуларни решенија беа ефективни во додавањето капацитет, во квалитетна средина. за колегите.

Spire Norwich и Vanguard почнаа да разговараат за тоа кои опции се достапни за создавање дополнителен капацитет во болницата во ноември 2020 година. Инсталирањето започна во февруари 2021 година, а театарот започна во април 2021 година, вкупно пет месеци од концептот до оперативната активност.

Решението Vanguard

Со временски и просторен притисок, тимот на Vanguard тесно соработуваше со Spire Norwich и нивните имоти, клинички и менаџерски тимови за да создаде нарачано модуларно решение за да ги задоволи нивните специфични потреби. Vanguard инсталиран a мобилен театар за ламинарен тек кој може да се користи за извршување на низа процедури и нарачана просторија за складирање со наменски изграден коридор што се поврзува со постојната зграда.

Локацијата на новиот театар беше важна бидејќи мораше да биде блиску до постоечката клиничка поддршка за да се обезбеди оптимална безбедност. За да го поставите на место, беше неопходен кран од 52 метри за да го поставите на своето место поради предизвикувачката топографија на локацијата.

Исходот

Театарот претставува годишна инвестиција од 1,4 милиони фунти за Spire Norwich. Лекува околу 30 пациенти плус неделно и се користи за низа различни дисциплини и дневни хируршки процедури, вклучувајќи офталмолошки, ортопедски и гастроентеролошки процедури. Се користи и за случаи на рак на дојка. Го прошири капацитетот на болницата за брзо лекување на пациенти финансирани од приватно финансирање чии процедури мораше да се одложат поради пандемијата.

Спајр Норвич лекуваше повеќе од 20.000 локални пациенти за време на пандемијата на кои инаку би им било одложено лекувањето или дијагнозата, а театарот исто така ќе се користи за грижа за пациентите со NHS, помагајќи да се намали времето на чекање и големината на целокупниот листа на чекање.

Најаб Хајдер, директор на болницата во Спајр Норвич, рече: „Ние сме апсолутно воодушевени од резултатите што успеавме да ги постигнеме како резултат на ова партнерство со Vanguard. Успеавме да обезбедиме основни процедури за околу 130 дополнителни луѓе месечно и за болница со наша големина, што е доста значајно.

„Во Норфолк имаме постар и стар демографски профил, и има многу рурални заедници, така што не е секогаш лесно за луѓето да пристапат до акутните болници на NHS. Тие, исто така, се соочуваат со подолго време на чекање бидејќи притисокот што го има NHS во обидот да се справи со заостанатиот дел предизвикан од пандемијата.

„Некои луѓе ќе размислат што е поважно, празник или здравје, а повеќе ќе го изберат здравјето. Благодарение на овој театар, можеме да обезбедиме избор со врвен квалитет за да се одлучат да ја направат својата процедура приватно. Тоа само по себе ослободува капацитет во рамките на NHS.

„Работата со Vanguard беше вистински колаборативен процес и целиот наш тим од управител на одделение до медицински сестри, театарскиот тим и други беа вклучени во обезбедувањето на театарот да ги задоволи нивните клинички потреби.

„Имавме одлична поддршка во секоја фаза; од Максин Лосон, нашиот Менаџер за сметки, кој беше клучен за да се осигураме дека сè оди без проблеми до Скот Хорсли кој го поддржа нашиот клинички тим. Тоа беше и постојана поддршка. Беше толку успешно партнерство што сега го разгледуваме нашиот следен проект; овој театар требаше да биде во функција една година, но ние би сакале да го продолжиме. Бараме да го прошириме театарот за да имаме повеќе простор и да можеме да извршуваме посложени работи.

„Тоа е придобивката од изборот на решение како ова; тој е флексибилен и тимот на Vanguard секогаш работи со нас за да се погрижи решението што тие го даваат најдобро да ги задоволува нашите – и на крајот – потребите на пациентот“.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Центар за катаракта во Њукасл Вестгејт, Фондации на NHS

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт е инсталиран за да се справи со значителниот заостаток кај пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта. Од неговата инсталација, објектот забележа дека просечното време поминато во објектот се намали од 3-4 часа на помеѓу 45 минути и еден час.
Прочитај повеќе

Клиники Бергман, Ријсвајк, Холандија

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи две операциони сали и старечки оддел.
Прочитај повеќе

Болница Исала, Цволе, Холандија

Новиот модуларен комбиниран центар за лекување ја зголемува ефикасноста во болницата Исала.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница