Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Создаден за лекари, со експертиза на лекарите: правење модуларно на начин Vanguard

6 ноември, 2023 година
< Назад на вести
Нашата цел се протега надвор од само исполнување на посакуваните спецификации за капацитет; ние сме посветени на негување средина која негува супериорно клиничко искуство.

Во време на криза, кога здравствените системи се соочуваат со ненадеен пораст на побарувачката или прекини, потребата за дополнителен капацитет станува огромно. Модуларните здравствени установи се појавија како разновидни и ефикасни решенија за справување со овие предизвици. Без разлика дали обезбедуваат итни случаи, подобрување на грижата за пациентите или овозможување иновативни модели за испорака на здравствена заштита, овие модуларни структури еволуираа надвор од само привремени згради за да станат интегрални компоненти на модерната здравствена инфраструктура.

И, бидејќи тие се повеќе од „обични“ привремени згради, во Vanguard Healthcare Solutions гарантираме дека тие се погодни за целта и дизајнирани од практичарите, за практичарите.

Како клиничарите додаваат на модуларната понуда на Vanguard

Тимот на клинички експерти на Vanguard тесно соработува со нашите клиенти во текот на целиот процес, од дизајнирање на модуларните конструкции до кога објектите се во функција и работат. Нашата цел се протега надвор од само исполнување на посакуваните спецификации за капацитет; ние сме посветени на негување средина која негува супериорно клиничко искуство и за пациентите и за персоналот.

За да се постигне оваа цел, нашиот тим обезбедува вредна поддршка во повеќе аспекти, вклучително и прецизно мапирање на протокот на клинички пациенти, проценка на барањата за складирање, оптимизација на процесите за управување со отпад и обезбедување удобно сместување за одмор на персоналот. Цврсто веруваме дека овие фактори се клучни во обезбедувањето на испорака на највисоки клинички услуги.

Водење на сите наши договори се нашите менаџери за клинички услуги (CSMs), остварени клинички лидери со тековната клиничка регистрација (NMC или HCPC). Нивното широко познавање на нашите мобилни и модуларни простори за здравствена заштита е од суштинско значење во гарантирањето на испораката на примерни клинички услуги. 

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт, основан од Њукасл на Тајн Хоспиталс NHS Foundation Trust во соработка со Vanguard Healthcare Solutions, беше создаден за да се справи со значителен заостаток на пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта, влошена од пандемијата COVID-19. Модуларниот дизајн на центарот, со три операциони сали, имаше за цел да го подобри протокот и искуството на пациентите, намалувајќи го просечното време поминато во установата од 3-4 часа на 45 минути до 1 час. Беа имплементирани претходна проценка и рационализиран еднонасочен систем за да се оптимизира патувањето на пациентот. Центарот, кој работи во рок од 7-8 месеци, врши до 1.000 процедури за катаракта месечно, што придонесува за справување со зголемената побарувачка. Иновативниот дизајн и ефикасниот проток на пациенти собраа позитивни повратни информации од пациентите, семејствата и персоналот, при што установата служи како успешен модел за забрзани решенија за здравствена заштита фокусирани на пациентите.

Слично на тоа, модуларното одделение основано во општата болница Кетеринг во ОК, и водено од нашиот клинички тим, е пример за овој пристап, зголемувајќи ја довербата на пациентот додека го проширува капацитетот.

Модуларните здравствени установи исто така играат клучна улога за време на реновирањето, реконфигурацијата или големите градежни проекти. Болниците можат да го минимизираат прекинот на услугата со користење на овие привремени решенија. На пример, Универзитетската болница во Скане користеше модуларни операциони комплекси за да одговори на итната побарувачка за високоризични ортопедски процедури за време на нејзината долгорочна градежна програма. Брзината на имплементација, во комбинација со приспособени карактеристики, овозможи непречено обезбедување нега при големи промени.

Во текот на изминатата деценија, модуларните градежни техники значително еволуираа. Тие се преселија надвор од основните контејнери за да опфатат целосно опремени, софистицирани здравствени установи. Овие објекти можат беспрекорно да се интегрираат со постојната инфраструктура, обезбедувајќи кохезивна и визуелно привлечна средина. Модуларните екстензии можат да бидат дизајнирани да бидат постојани, обезбедувајќи трајни придобивки за здравствените институции.

Модуларните решенија нудат бројни предности. Тие ги намалуваат временските рокови на проектот, го минимизираат оперативниот застој и често обезбедуваат заштеди на трошоците во споредба со традиционалната градба. Дополнително, ефикасниот процес на производство на модуларни единици може да биде поодржлив, со намален отпад и потрошувачка на ресурси. Ова се усогласува со зголемениот фокус на еко-пријателските практики во развојот на здравствената инфраструктура.

Како заклучок, модуларните здравствени установи еволуираа од само привремени решенија во интегрални компоненти на современите здравствени системи. Нивната способност брзо да го прошират капацитетот, да се прилагодат на променливите потреби, да ги уверуваат пациентите и да поддржуваат иновативни модели на нега каде што се земаат предвид потребите на лекарите, ги прави неопходни алатки за здравствените институции. Навистина веруваме дека најдобриот начин да се постигне подобрена грижа за патент и искуство преку модуларна градба започнува со перспектива на лекар или клиничар. И тие тесно да соработуваат низ сите фази за да го максимизираат патот за нега.

Vanguard обезбедува пакет на поддршка базирана на клиничар кој им обезбедува на болниците тимовите што им се потребни за ефективно да работат со овие установи. Сето ова ја прави модуларната понуда на Vanguard императив за секоја здравствена организација.

Станете во контакт со Најџел Најт овде да резервирате термин за да разговарате за тоа како модуларните решенија на Vanguard можат да ви помогнат.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница